Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Kringloopgeluk

Als je mijn blog weleens hebt bekeken zul je vast van me weten dat ik een ontzettend grote liefhebber ben van tweedehands spullen. Ik bezoek heel regelmatig kringloopwinkels en ga hier ook eigenlijk nooit met legen handen naar huis… Je zal denken “waar laat je al die spullen?” en dat kan ik me heel goed voorstellen! Soms groeit het een beetje dicht bij ons thuis en dan komt het vanzelf tot een grote opruiming en doe ik weer een hoop spullen weg of kijk ik wie ik er anders nog blij mee kan maken. Het fijne hiervan vind ik dat je met regelmaat je interieur kunt veranderen zonder hier hele grote uitgaven voor te doen. Een oude kast of stoel krijgt bij mij vaak ook een hele andere look door een likje verf waardoor deze er weer zo goed als nieuw uitzien! Als je zelf niet zo’n ervaren kringloop bezoeker bent zijn deze tips misschien handig om te onthouden:

  • Neem de tijd en kijk goed! Vaak kan de eerste indruk van een kringloopwinkel tegenvallen en denk je “hier ga ik het echt niet vinden!”. Toch kun je door goed te kijken in alle hoekjes en gaatjes, de mooiste spullen tegenkomen.
  • Haal het meubel of voorwerp in gedachten los van de omgeving, probeer het in een andere context te zien. Een truttige vaas of theepot kan ik jouw frisse moderne interieur juist ontzettend leuk staan!
  • Hoe rommeliger de kringloopwinkel, hoe beter! Persoonlijk vind ik vaak de mooiste dingen in de meest stoffige, volgebouwde kringloopwinkels. Hier liggen bij wijze van spreke de nog onontdekte schatten.
  • Combineer jouw kringloopvondsten met moderne meubels en/of accessoires. Zo maak je het meer van nu en voorkom je dat jouw interieur een oubollige look krijgt.
  • Bezoek af en toe ook eens kringloopwinkels wat verder van huis. In de grotere steden zijn de prijzen vaak hoger dan in de wat kleinere dorpjes. Al is dit geen garantie want ook daar kan je weleens schrikken van de prijzen!

Hieronder zijn een aantal van mijn kringloopvondsten te zien waar ik ontzettend blij mee ben! Ze geven mijn interieur een persoonlijke touch en de kans dat je precies hetzelfde bij een ander aantreft is vrij klein. Ik zou zeggen “lang leve recycling!”.

DSC_9259

FOTO 10

DSC_9895

DSC_9896

Fotografie door Marij Hessel van My Attic

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover