Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG  copy

Kerst in huis!

Persoonlijk hou ik meer van het voorjaar en de zomer, maar… het leuke van deze decembermaand vind ik dat je je huis helemaal in winterse sferen kunt brengen!! De kerstperiode brengt veel gezelligheid met zich mee en het is leuk om dit ook in je interieur terug te laten komen. Met accessoires die je anders misschien niet zo snel gebruikt.

woonkamer kerstsfeer

Omdat wij ervoor hebben gekozen geen mooie grote boom in huis te halen (die overleeft onze twee speelse katers niet…), laat ik het kerstgevoel terugkomen in de accessoires. Zo heb ik de mooie grote boom gewoon ingelijst! Ik vind het te gek staan en omdat dit geen versierde boom is, kan de poster de hele winter blijven hangen.

kerstsfeer woonkamer

alternatief kerstboom

Helemaal geen boom in huis vond ik ook niet leuk, dus heb ik het groen terug laten komen in een paar kleine boompjes en wat groene takken. Daarnaast heb ik her en der diverse kleine houten boompjes neergezet.

Muurdecoratie kerstboom

Met kaartjes en accessoires heb ik de muur verder aangekleed. Dit jaar heb ik gekozen om naast zwart, wit, mint en hout ook een beetje goud terug te laten komen in de versieringen.

Let it snow canvas

Deze poster vond ik vorig jaar al erg mooi. Dit jaar heb ik hem eindelijk gescoord! Het is een canvas poster die ook zonder lijst kan worden opgehangen. Ik heb ervoor gekozen om hem wel in te lijsten. In de papervase heb ik een mooie tak Eucalyptus gecombineerd met ander mooi groen.

houten ster zelf maken

De houten ster is een DIY project van mijn vader en gebruik ik al een aantal jaar. Het is makkelijk te maken: Verzamel tijdens een wandeling door het bos mooie takken van gelijke dikte. Zaag ze thuis op maat en bind ze vast met touw naar keuze.

Paper stars DIY

Paper stars. Ik heb ze een aantal jaren geleden ontdekt en ben nog steeds fan. Ze zijn kant-en-klaar te koop, maar er zijn ook veel mooie stroken papier te koop waarmee je deze papieren sterren zelf kunt vouwen. Je moet er even voor gaan zitten en er handigheid in krijgen, maar het is erg leuk om te doen! En ook rustgevend zelfs! Je kunt ze niet alleen als decoratie voor op tafel of in de boom gebruiken, maar je kunt er ook een persoonlijke boodschap aan bevestigen en ze als ‘kerstkaart’ versturen!

Keukentafel

Ik heb altijd bloemen of takken in huis, maar tijdens deze periode is Eucalyptus mijn favoriet. De takken zien er mooi en stevig uit en blijven heel lang goed. Bovendien ruiken de bladeren ook nog erg lekker!

Ik wens iedereen veel plezier met het decoreren van het interieur! En natuurlijk alvast hele fijne feestdagen en een heel goed nieuwjaar!

2 reacties

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover