Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Interieurtrend more is more

Mag het iets meer zijn?
Waar we aan de ene kant de trend zien die terug gaat naar de natuur, heeft Bloemenbureau Holland ook de trend laten zien waarin je lekker over de top mag gaan. Als het gaat om bloemen en planten maar zeker ook wat dessins betreft. Onder het motto ‘Life is too short to be bored’ gaan we eens flink uitpakken.

interieurtrends 2016 mooiwatplantendoen

Expressieve vormen interieur
Waar sommigen geborgenheid zoeken om de wilde stroming te ontvluchten, laten anderen zich er met plezier door meeslepen. Het lijkt alsof we alle informatie als een spons opnemen en weer doorgeven. Het aantal acties – bijvoorbeeld op internet – dat direct een viraal karakter krijgt, is hier een voorbeeld van. Spiegelen, iets bekijken van alle kanten en verschillende meningen en standpunten tot je nemen; dat is onze aanpak van nu. Veel visuele prikkels leveren een gevoel van spanning en geven een creatieve en energieke boost. In het interieur betekent dit vooral dat we op het gebied van vorm, kleur en dessin expressieve uitingen gaan tegenkomen. Producten worden voor een drukke achtergrond geplaatst en dat zorgt voor spannende zoekplaatjes.

 

interieurtrends 2016 mooiwatplantendoen
Opvallende kleuren in huis
Het gekozen materiaal is veelal ondergeschikt aan de kleur, het dessin en de vorm. Doordat deze zo sterk de overhand hebben, kan het materiaal van alles zijn. Een natuurlijke uitstraling van het materiaal is daarbij niet van belang.

interieurtrends 2016 mooiwatplantendoen

Vrolijke grafische dessins
De dessins spelen in deze trend de hoofdrol en zijn zeer divers. Vaak ligt de inspiratie in de jaren tachtig en doen ze sterk denken aan de vrolijke, drukke en grafische dessins uit de Memphisstijl. De jungledessins zullen voor outdoor nog belangrijker worden. De verschillende dessins worden contrastrijk met elkaar gecombineerd.

interieurtrends 2016 mooiwatplantendoen

Bonte kleuren
De kleurkaart is bont en divers. Belangrijk is dat de kleuren verschillend zijn van toonhoogte: van pastel tot fel. Wit en zwart zitten in de kleurkaart, maar dit zijn niet de hoofdkleuren. Rood, blauw en groen spelen een grotere rol.

interieurtrends 2016 mooiwatplantendoen

Bloemen en planten
Het gebruik van bloemen en planten gaat in dit visuele geweld mee. Bloemen worden bont met elkaar gecombineerd en vaak losjes in de vaas geplaatst. Denk aan Celosia, Kangoeroepootje, Strelitzia, Anjer of Anthurium. De planten zijn opvallend van vorm of bloem, zoals een Acalypha, Ananas of Guzmania.

Deze more is more interieurtrend is één van de vier nieuwe plantentrends 2016. Een samenvatting van deze trends vind je hier Neem ook eens kijkje op mooiwatplantendoen.nl voor alle plantenweetjes.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover