Stek Woon & Lifestyle Magazine
Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties

Een boutique hotel is een populaire naam voor een vaak kleinschalig hotel met een luxe en uitgesproken sfeer. In de jaren 80 ontstonden de eerste boutique hotels in Londen, New York en San Francisco. Ook ons eigen landje heeft veel van deze pareltjes. Heerlijk om een weekendje bij te komen, maar minstens zo leuk om een flinke inspiratie-boost op te doen voor je eigen interieur! We zetten er vijf voor je op een rijtje.

#1

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties | Stek Magazine

Vesper, Noordwijk

Deze Stek favorite ligt aan de kust van Noordwijk. Een arty hotelletje voor iedereen die even weg wil uit de drukte van stad. Ook zeker de moeite waard is Beachclub Bries. In samenwerking met architect Bart Akkerhuis, die naast het ontwerp van Bries ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Vesper Hotel, namen de innovatieve Noordwijkse broers Michiel en Martijn van den Berg het interieur en exterieur deze winter flink onder handen. Met als resultaat een heerlijke trendy beachclub.

Meer info vind je op vesperhotel.com

#2

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties | Stek Magazine

Hotel Goud & Zilver, Gorinchem

Dit hotel bestaat uit een hoofdgebouw en tien originele suites, verdeeld over verschillende panden. Elke suite heeft zijn eigen karakter en bijzonderheden. Ze zijn ontworpen door Ivo de Groot en ingericht en aangekleed door eigenaar Bert Roubos. Het resultaat is een mix van bijzondere ruimtes, kwalitatieve materialen, design, kunst en accessoires.De naam komt van het hoofdgebouw waar vroeger in goud en zilver werd gehandeld. Ook het terras aan het water is een heerlijke plek. Een romantisch boottochtje over de rivier de Linge of een bezoekje aan de Biesbosch maakt het plaatje compleet.

Meer info vind je op gz-suites.com

#3

Boutique hotel beauties | Stek Magazine

Blue Hotel, Nijmegen

De eigenaren omschrijven dit hotel als ‘innovatief design onder een hoog 19e eeuws plafond’. Het is een wat groter hotel met dertig kamers en één appartement waarin je een langere periode kunt verblijven. Houd je van een moderne, strakke inrichting met een flinke dosis design en kunst? Dan is dit hotel zeker een aanrader. De combinatie van het oude pand en alle moderne smarthome snufjes zijn heel mooi uitgevoerd. Op naar Nijmegen dus!

Meer info vind je op blue-nijmegen.nl

#4

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties

De Witte Dame, Abcoude

Dichtbij onze hoofdstad ligt de pittoreske plaats Abcoude. Het daar gelegen hotel De Witte Dame heeft tien uniek ingerichte kamers, gelegen in het prachtig gerenoveerde stationsgebouw. Het gebouw werd geopend in 1843 als onderdeel van de spoorlijn van Amsterdam naar Utrecht. In 1977 kwam er een nieuw station in Abcoude waardoor het gebouw geen functie meer had. Han van Blokland en Arthur van Gils kochten het pand en stopten al hun ziel en zaligheid erin. Elke lamp, elk meubel en elk detail is met zorg en liefde uitgezocht. Noteer De Witte Dame zeker als een ‘secret hide-a-way’ tip.

Meer info vind je op hoteldwd.nl

#5

Inspiratie-boost: 5 x Boutique hotel beauties | Stek Magazine

Boutique hotel beauties | Stek Magazine

Hotel Bleecker, Bloemendaal

Zin in een weekendje Bloemendaal? Dan is deze stek echt iets voor jou! Hotel Bleecker is een kleinschalig boutique hotel in het centrum van Bloemendaal, tegen de duinen aan. Met slechts 11 kamers is het knus en kleinschalig. Naast stijlvol is duurzaamheid ‘key’ in dit hotel. Ze kregen er zelfs het Green Key Gold certificaat voor. Wat betekent dat? Simpelweg dat de eigenaren er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat je als gast inlevert op een luxe verblijf. Er wordt ook veel gewerkt met lokale ondernemers en dat zie je terug in de producten op de kaart. En als je toch gaat voor een stijlvol verblijf, huur dan ook eens één van de design-fietsen die het hotel ter beschikking heeft.

Meer info vind je op hotelbleecker.nl

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play