Stek Woon & Lifestyle Magazine
Hotspots Utrecht Broei | Stek Magazine

Hotspots Utrecht

Nu de herfst is begonnen krijg je spontaan weer zin om op pad te gaan… En wat is er toch veel leuks te ontdekken in Nederland! Vandaag lichten we een aantal mooie hotspots uit in de gezellige stad Utrecht. De 1 wat nieuwer dan de ander maar allemaal hotspots Utrecht die zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!

Hotspots Utrecht

Als eerste maken we een stop bij Broei, een creatieve plek aan de Oosterkade. Van Dinsdag t/m zondag kun je hier heerlijk lunchen en koffie drinken. Van donderdag t/m Zondag kan je hier ’s avonds ook “eten wat de pot schaft”. Op Zondag kun je hier ook gezellig aanschuiven voor een spelletjesavond met je vrienden. Daarnaast kijk je je ogen uit bij Broei vanwege het mooie interieur. Erg leuk is bijvoorbeeld de “Wall of Frame”, een expositiewand waar verschillende creatieven hun werk kunnen tonen. Genoeg te ontdekken dus met de hotspots Utrecht!

Hotspots Utrecht Broei | Stek Magazine
Hotspots Utrecht Broei | Stek Magazine

Aan de overkant van Broei (aan de Westerkade) vind je Koffie Leute, een sfeervolle plek waar koffie drinken een hele nieuwe beleving wordt. Barista’s & koffiefanaten Olivier, Martijn en Dirk bezitten over een hoop kennis en begeleiden je persoonlijk naar het perfecte kopje koffie. Het interieur van Koffie Leute is een mix van vintage, nieuw en curiosa wat een huiselijk sfeertje uitstraalt. Koffie Leute is gevestigd in het pand van Druk, een samensmelting van verschillende creatieve ondernemingen. Zeker een bezoekje waard!

Hotspots Utrecht Broei | Stek Magazine
Hotspots Utrecht Broei | Stek Magazine

Er is een hoop gaande in deze buurt, aan de Oosterkade vind je namelijk ook Goede Vrijdag, een koffiebar gevestigd in een brugwachtershuisje van nog geen 30 vierkante meter. Elke 2 weken is hier een live optreden in de knusse kelder. Goede Vrijdag is ingericht met bijzondere artefacten als opgezette dieren, porseleinen beelden en kunstobjecten. Erg leuk om op zo’n bijzondere, klein maar fijne locatie, een kopje koffie te kunnen drinken!

DSC_9047
DSC_9017

Genoeg koffie gedronken? Ga dan nog even de stad in voor wat leuke winkeltjes! Vaen aan de Oude Gracht is gespecialiseerd in vintage uit de 20ste eeuw. Je vindt hier de mooiste meubels, verlichting en accessoires van bekende en minder bekende ontwerpers.

DSC_9050
DSC_9064

Maak tenslotte nog even een stop bij het schattige winkeltje All The Luck In The World waar allerlei nieuwe & vintage producten worden verkocht. Overal waar je kijkt zijn mooie kleine hoekjes te zien met een mix aan bijzondere spullen waar je onmiddellijk hebberig van wordt! Een perfect adresje om bijvoorbeeld een leuk cadeautje te scoren!

DSC_9115
DSC_9098

Fotografie: Marij Hessel van My Attic

Ook leuk om te lezen: 5 x de leukste plantenwinkels in Nederland

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play