Stek Woon & Lifestyle Magazine
cad original

Kamerboom erin, kerstboom eruit

De kerstdagen zijn voorbij, de kerstboom staat aan de straat of is in de tuin geplant. Maar wat te doen met die lege plek in de woonkamer? Tijd om het gemis van het gezellige kerstgroen te compenseren. Zoals bijvoorbeeld met een mooie kamerboom. Daarom kies je natuurlijk voor een groot exemplaar.

Kamerboom uitkiezen

Een kamerboom doet zijn naam eer aan. Door het grote, imposante uiterlijk vormen ze een heuse blikvanger in ieder interieur. Kamerbomen vormen een rustpunt. De groene bladeren absorberen geluid, brengen de natuur dichterbij en geven een gevoel van beschutting. Daarbij kun je natuurlijk ook nog eens een prachtige pot uitkiezen. Je vraagt je misschien af welke kamerboom geschikt is voor jouw interieur? We geven je een paar tips voor kamerbomen.

Kamerboom Wout | Vervang je kerstboom door een kamerboom | Stek Magazine

Kamerboom Wout

Wil je snel en gemakkelijk een prachtige kamerboom in huis? Bestel dan boom Wout! Met een lengte van 1.8 tot 2.14 m wordt dit de erecatcher in elk interieur. En boom Wout filtert de lucht als geen ouder door zijn grote bladeroppervlakte. Het onderhoud van Wout is ook nog eens simpel. Met 3 keer een flinke plens water per jaar, is Wout al dik tevreden. Daarbij krijg je ook nog eens 2 jaar levensverzekering. Boom Wout wordt thuisbezorgd in een prachtige pot naar keuze. Zo haal je snel en simpel jouw Wout boom in huis.

Robuuste boom

Beaucarnea (Olifantspoot) heeft een mooi contrast tussen de rechte stam en groene lancetvormige sprieten die uit de kroon groeien. Het aparte silhouet combineert goed met kamerbomen die over de hele stam groen bieden. Door zijn opvallende, subtropische uiterlijk is het een echte blikvanger in huis. Deze robuuste jongen is een makkelijke plant die zelf water opslaat in de stam en knol, en zo grotendeels zelfvoorzienend is. Een ideale plant voor de vergeetachtige bewoner dus!

Kamerboom uitzoeken | Stek Magazine

Kamerplant geschikt voor schaduw


Polyscias staat graag in de schaduw en ontwikkelt daar karakteristieke takken waaraan over de gehele lengte mooie bladeren groeien. Het blad kan, afhankelijk van de variëteit, groen, geel of wit zijn. Omdat de Polyscias recht omhoog groeit blijft de vorm vrij compact, zodat deze kamerboom ook geschikt is voor wat kleinere ruimten. En ook heel geschikt voor een strak en modern interieur.

Klassieke kamerplant

De Dracaena (Drakenbloedboom) is een hoge, volle kamerboom met een stevige stam. Hieruit groeien bladeren in groen, geel en goud. Volgens de NASA Clean Air-studie is deze plant een krachtige luchtzuiveraar. Dat is naast het mooie uiterlijk een mooi voordeel. Door de wat palmachtige vorm heeft deze woonplant een stoere, tropische uitstraling, die elk interieur iets exotisch geeft. Deze boom combineert goed met kamerbomen die kleiner blad dragen.

kamerboom kopen

Happy plant

Pachira (Watercacao) heeft meestal twee tot drie in elkaar verweven stammen en diepgroene bladeren. Deze lijken op een hand met vijf vingers die volgens de Chinese Feng Shui-leer geluk en fortuin pakken. De gedraaide stammen fungeren op hun beurt als de ‘schatbewaarders’. In Azië wordt de plant ook wel geldboom genoemd. Leuk weetje: het is daar een traditioneel housewarming-geschenk.

Groen in huis

Bij kamerbomen denk je al snel aan grote woonruimten. Maar groen in huis is ook heel goed te doen als je wat kleiner woont. Ook dan komt een kamerboom namelijk prima tot zijn recht. Door de plant op een bankje te zetten, verandert het perspectief en lijkt het groen nog imposanter. Dit maakt de boom minder massief.

DIY plantenstandaard

Door de plant op een bankje van sloophout te zetten creëer je een mooi contrast tussen de zachte bladeren en het ruwe hout. Maak zelf een plantenbankje met wat hout uit de bouwmarkt. Je kunt er ook voor kiezen om de planten op te hangen. Wil je zelf een plantenhanger maken? Bekijk hier het stappenplan en het filmpje om zelf een plantenhanger te knopen.

Welke pot past bij welke plant?

En de pot? Eigenlijk is het zonde om voor een opvallende pot te kiezen. Zo leidt je de aandacht af van jouw mooie boom. Kies liever voor neutrale kleuren of materialen, zoals wit, beige, antraciet of terracotta.

Hopelijk helpt jouw nieuwe kamerboom je de grauwe wintermaanden door te komen!

Fotografie: mooiwatplantendoen.nl

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play