Stek Woon & Lifestyle Magazine
GLUE amsterdam

GLUE Amsterdam

We houden je graag op de hoogte van alle woonbeurzen en interieur evenementen in Nederland en in het buitenland. Er komen veel leuke interieurbeurzen aan om inspiratie op te doen. Zowel voor consumenten als voor professionals zoals architecten. Van 15 tot 17 september vindt in onze hoofdstad ‘GLUE Amsterdam’ plaats.

Anatomic by Nynke Tynagel

GLUE Amsterdam

Met ‘GLUE amsterdam connected by design’ heeft de stad weer een driedaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies, en andere creatieven. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 september lijmt GLUE letterlijk partijen uit de bloeiende Amsterdamse designscene aan elkaar. Deelnemers op verschillende locaties in het ontwerpveld openen hun deuren voor collega’s en designliefhebbers. Van startende tot gerenommeerde ontwerpers, van showrooms tot het Stedelijk Museum Amsterdam. GLUE is een initiatief van Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt die met de nieuwe designroute de sector beter wil verbinden en vindbaar maken. GLUE Amsterdam is een inspiratietour voor professionals maar zeker ook voor consumenten. Een ideale combinatie van een dagje design en een wandeling door onze mooie hoofdstad.

GLUE Amsterdam 2022 | Stek Magazine
Artifort GLUE Amsterdam

De designroute komt tegemoet aan de sector die letterlijk kan laten zien wat het in huis heeft, en aan het designminnende publiek dat behoefte heeft aan creativiteit en inspiratie.

Workshops en lezingen

Tijdens GLUE Amsterdam is er genoeg te doen. De creatieve locaties worden letterlijk in kaart gebracht: broedplaatsen, individuele ontwerpstudio’s, showrooms, galeries en musea krijgen een stip op de stadskaart zodat ze voor iedereen makkelijk vindbaar zijn. De initiatiefnemers verwachten van de deelnemers dat ze niet alleen hun deuren openen, maar dat ze iets creatiefs, spectaculairs en relevants organiseren, zoals een lezing, overzichtsexpositie, workshop of netwerkborrel. Bekijk alle activiteiten.

GLUE amsterdam

Ik word blij als ik iets ontdek wat met veel liefde, aandacht en passie is gemaakt. Met die ontwerpers of vaklieden voel ik me diep verwant, en het is een feest van verrijking als er een samenwerking uit dat verbond voortkomt – Ruud van Oosterhout

Ode aan design

Van 15 tot en met 17 september is er genoeg te doen tijdens het interieurevenement. Heb je bijvoorbeeld altijd al een bezoekje willen brengen aan een bepaalde ontwerpstudio of design center? Dan is dit het perfecte moment. Op de Van Baerlestraat kun je Cosentino City bezoeken. Een bron van inspiratie voor vloeren, muren, gevels, keukens en badkamers. Ook Ruud van Oosterhout design brengt tijdens GLUE Amsterdam een ode aan design. Begin 2020 verhuisde Ruud van Oosterhout met zijn designteam naar een monumentaal pand op de hoek Stadhouderskade – Jan Luijkenstraat, direct naast het Rijksmuseum en haar beeldentuin. Tijdens GLUE Amsterdam wordt het werk van de interieurdesignstudio uitgelicht met een impressie van het minutieuze ontwerpproces en de weelde aan details en materialen die daarbij de revue passeren.

GLUE Amsterdam locaties | Stek Magazine
Cosentino City

Amsterdam in het teken van design

Voor alle liefhebbers van interieurdesign is GLUE Amsterdam zeker de moeite waard. Een laagdrempelige manier om eens een kijkje te nemen in de mooiste studio’s en ook nieuwe designers te ontdekken.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play