Stek Woon & Lifestyle Magazine
ddwklokgebouw

Gespot tijdens Dutch Design Week

Overgewaaid uit Londen is de Design Week. Voor de dertiende keer was Eindhoven vorige week omgetoverd tot een waar design paradijs. We maakten een verslagje van deze Dutch Design Week.

Hergebruik
Helemaal in de recycle trend was er dit jaar veel aandacht voor nieuw gebruik van bestaande grondstoffen. Zo ook in de fabrieksruimte van Piet Hein Eek. Zijn Afval-buste was hier te bewonderen. En wat we eerder tegenkwamen in Milaan is nu ook in de winkel van Piet Hein Eek te koop: PET-fleslampen. Daarbij vormt een oude plastic fles de basis voor een lamp.

dutch design week dutch design week

Duizenden schuursponsjes
In het kader van creatief met materialen vonden wij deze presentatie van We make Carpets, heel bijzonder. Al vijf jaar maken zij van de meest uiteenlopende materialen tapijten. Zowel buiten als binnen. In het Strijp gebouw waren van watjes, wattenstaafjes, macaronischelpjes, penne, schuursponsjes, flesjes en allerlei andere huishoudelijke items mega grote ‘vloerkleden’ gemaakt. Echt een prachtig gezicht en een mooi idee om eens anders te kijken naar je schuursponsje. Van iets heel simpels kun je zoiets moois maken. Je moet het alleen even bedenken…..

dutch design weekdutch design week

Van tupperware tot lamp
Je moet even goed kijken maar dan zie je dat deze lampen bestaan uit tupperware bakjes. De grote lampen zijn van oude afwasteiltjes. De creatieve eigenaresse van Kriz Lifestyle maakt heel leuke meubels en accessoires en gebruikt oude materialen en restafval voor haar ontwerpen. De winkel is permanent gevestigd in de Torenallee in Eindhoven. Later in het magazine kun je een interview lezen en nog meer van Kriz bekijken.

dutch design week

Design highlights
Verlichting was goed vertegenwoordigd in Eindhoven. Wij spotten deze drie mooie eyecathers. Allereerst het ontwerp van Hans Heetman & Jaap Patijn, daarnaast The Big Bubble van Alex de Witte en tot slot deze koperen beauty van Dixons.

dutch design week dutch design week dutch design week

De Design Week is afgelopen maar we willen je vast de tip geven dat heel veel conceptstores permanent gevestigd zijn in bijvoorbeeld de Torenallee. Zeker eens gaan kijken!

Hoofdfoto: Klokgebouw gefotografeerd door Sjoerd Eikmans

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover