Stek Woon & Lifestyle Magazine
Gespot @x

Bianca van BICA Styling

Bianca van Schie is eigenaresse van het interieurlabel BICA styling. Zij ontwerpt interieurs en brengt duurzame artikelen op de markt. Haar unieke ontwerpen, in combinatie met de milieuvriendelijkheid van de producten maakt BICA een merk dat bij ons opvalt. Daarom vinden we het ook erg leuk dat zij ons gaat verrassen met leuke blogs. Morgen de allereerste over Paasstyling. Maar eerst iets meer over Bianca zelf.

Als ontwerper kan ik oude materialen op originele wijze een nieuw gezicht geven. Heel duurzaam dus!

Authentiek en mooi

Passend in de huidige tijdgeest werkt Bianca voor Bica styling uitsluitend met hergebruikte materialen, uit respect voor de natuur, de mens en onze leefomgeving: laten we daar vooral zuinig op zijn! Om dat mogelijk te maken verdiept Bianca zich steeds weer in nieuwe trends en blijvende ontwikkelingen op dit interessante gebied. En niet onbelangrijk: duurzame materialen zijn authentiek en heel erg mooi. “De ontwikkelingen in duurzaam inrichten, interieur vormgeven en gebruik van materialen gaan enorm hard. Zo wordt er al veelvuldig gewerkt met ecologische, gerecyclede en biologische materialen, natuurlijke verfsoorten en energiebesparende materialen. Duurzaamheid is een veelomvattend begrip waarin enorm veel keuzemogelijkheden bestaan,” licht Bianca toe. “Als ontwerper kan ik oude materialen een nieuw gezicht geven. Heel duurzaam dus!”

Elk artikel heeft een verhaal

De producten van BICA styling zijn te herkennen aan de creativiteit, die er van af spat. Elk artikel is met de hand gemaakt en heeft een verhaal. “En dat is wat ik nu zo graag doe: ontwerpen met een verhaal. Dat verhaal kan gaan over de emotie die het oproept of de inspiratie die erachter zit, maar gaat soms ook over het materiaal of het kleurgebruik. Er is altijd wel iets te vertellen over deze blikvangers. Blikvangers waarvan ik de oorspronkelijke eenvoud koester. Dat zie je ook terug: je herkent altijd het oude ontwerp. Good old granny! Ik wil gewoon liever mijn oude stoelen behouden en ze in een nieuw jasje steken, dan dat ik nieuwe koop. Als ontwerper kan ik oude materialen op originele wijze een nieuw gezicht geven. Heel duurzaam dus!”

Bica styling | Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.