Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

DIY Voorraadpotten

Voorraadpotten en weckpotten zijn erg handig om verschillende etenswaren in te bewaren in de keuken. Vooral met de komst van populaire superfoods mogen deze potten ook echt gezien worden! Er zijn verschillende manieren om ze te versieren. Bijvoorbeeld met een etiket, krijtverf of een mooi label van kraftpapier. Met deze DIY laat ik jullie een andere leuke manier zien om je voorraadpotten op te leuken!

Benodigheden:

  • Glazen voorraadpotten/weckpotten (Xenos, Ikea of Kringloopwinkel)
  • Spuitverf in jouw favoriete kleuren (Praxis)
  • Schilderstape (Praxis)
  • Letterstickers (Hobbywinkel)
  • Pincet

 

DSC_9939

DSC_8802

 

Stap 1
Plak het gedeelte dat je niet wilt verven volledig af met schilderstape, wrijf de tape goed tegen het glas zodat er geen verf onderdoor kan lopen.

Stap 2
Plak met de letterstickers een woord naar keuze op de pot. Houd er wel rekening mee dat je dit woord niet meer kunt veranderen dus kies iets dat je altijd wel in huis hebt. Gebruik de pincet om de lettertjes op de pot te plakken, dit is een priegelwerkje dus een beetje geduld is gewenst!

Stap 3
Spuit in meerdere dunne lagen de verf op de pot. Als je teveel op 1 plek spuit, kan de verf gaan druipen. Gebruik een vuilniszak of krant als ondergrond en doe dit als het kan lekker buiten in verband met de geur. Laat de verf nu goed drogen.

Stap 4
Als de verf helemaal droog is kun je de tape eraf halen. Daarna gebruik je de pincet weer om de letterstickers er voorzichtig af te halen. Als dit moeilijk gaat kun je het ook proberen met een speld. De voorraadpotten zijn nu klaar voor gebruik en fleuren je keuken helemaal op! Erg fijn is dat de potten gewoon afgewassen kunnen worden vanwege de waterbestendige verf.

DSC_9955

DSC_9958

DSC_9959

DSC_9973

 

Fotografie door Marij Hessel van My Attic

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover