Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY: Pallet hangbank maken

Dit is een super simpele pallet do it yourself. Ik laat je zien hoe je eenvoudig een hangbank maakt van een pallet.

Benodigdheden:

  • Pallet
  • 2 x 10 m dik touw (Praxis)
  • Schuurpapier (Praxis)
  • Verf (Flexa kobalt blauw via Praxis)
  • Kwast (Praxis)
  • Roerstokje

DSC02179

Stap 1

Je begint met de pallet goed te schuren. Daarna kan je de pallet gaan schilderen. De pallet die ik gebruikt heb is een Europallet. Dit zijn pallets waar statiegeld op zit. Je kan ook vragen bij een bouwterrein of een bouwmarkt of ze een pallet over hebben die niet hergebruikt wordt. Ik koos voor kobaltblauwe verf van Flexa die geschikt is voor binnen en buiten. Laat de verf goed drogen.

DSC02191

Stap 2

Als de pallet goed droog is, kan je het touw eromheen doen. Je hebt twee stukken nodig van elk 10 meter. Je wikkelt het touw onder de pallet door aan de rechter korte zijde en wikkelt het twee keer om de uiterste plank. Vervolgens breng je de twee touwen samen waardoor een driehoek ontstaat en maak je er een stevige knoop in. De twee touwen komen nu samen en kun je om een tak heen knopen. Herhaal hetzelfde aan de linkerzijde.

DSC02190

Stap 3

Hang de pallet stevig vast aan een tak op balk. Je kan de hangbank gebruiken als loungeplek maar is ook heel leuk om plantjes op te zetten.
 

 

1 reactie

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play