Stek Woon & Lifestyle Magazine

DIY: Maak zelf een plantenzak van jute

Vind jij het ook altijd lastig om een perfecte bloempot te vinden? Hier is de oplossing; de plantenzak die je zelf kunt maken! Simpel en snel en helemaal hip.

Benodigdheden:

  • jute zak of een stuk jute
  • schaar
  • grote naald
  • touw

Stap 1

Je knipt een stuk (wat om jouw plant heen past) uit de jute zak. Knip vanaf de zijkant zodat je al één stuk hebt wat aan elkaar zit. Houd er rekening mee dat de plant groeit, maak de zak iets groter aan de bovenkant zodat je de zak later kunt uitvouwen.

Stap 2

Als je het stuk hebt uitgeknipt begin je een zoom te maken. Een zoom is een omgevouwen randje, zodat als je naait het goed blijft zitten en niet uit elkaar valt. Werk met een grote naald en dik touw, zo maak je de zak extra goed dicht.

Stap 3

Je naait de onderkant en de zijkant dicht. Als je dit gedaan hebt draai je de zak om. Dit is namelijk de goede kant, zo zie je niet dat het aan elkaar is genaaid.

Stap 4

Nu is je plantenzak zo goed als klaar! Zet je plant eerst in een plastic pot en til de pot dan in de plantenzak, zo voorkom je dat als je de plant water geeft de zak ook nat wordt. Vouw de rand een paar keer om! Zo heb je jarenlang plezier van je eigengemaakte plantenzak!

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play