Stek Woon & Lifestyle Magazine
DIY kerst: Maak je eigen naamkaartjes!

DIY kerst: Maak je eigen naamkaartjes!

Wat is er nu leuker dan een persoonlijk tintje geven aan jouw kersttafel? Met deze DIY kerst tips maak je  jouw eigen naamkaartjes voor een prachtige kersttafel. En het hoeft niet veel te kosten. Gebruik gewoon wat je in huis hebt. Doe je mee?

IMG_0205

DIY kerst tip #1: Krijtbordverf
Krijtbordverf blijft leuk om te gebruiken voor DIY projecten. Wij gebruikten krijtbordverf van Histor om een wijnglas mee te schilderen. Plak het steeltje en voetje van te voren af met afplaktape en laat het glas op z’n kop drogen zodat je de verf niet naar beneden toe uitloopt. Schrijf op het glas de namen van jouw gasten of bijvoorbeeld de wijn die je bij elk gerecht serveert.

IMG_0206DIY kerst tip #2: Natuurlijk goud
Voor leuke DIY’s kijk je ook goed om je heen in de natuur. Verzamel een aantal mooie grote bladeren. Stop ze een aantal dagen onderin een dik boek om ze te laten drogen en mooi plat te worden. Maak ze vervolgens zilver of goud met een spray (bouwmarkt of hobbywinkel). Schilder met een dun penseel de namen van je gasten op de bladeren.

IMG_0203

DIY kerst tip #3: Stempelen
Met stempels kun je heel veel leuke dingen doen. Neem bijvoorbeeld deze leuke servetjes met zilveren kerstboom (Hema) en stempel daar met letterstempels (Hema) de namen van je gasten op. Je kan natuurlijk zelf houten sterren of kerstboompjes uitzagen en met krijtbordverf beschilderen, maar je kan bij de Hema ook houten kerstboompjes kopen (€ 2,95 per 6) waar je met krijtbordverf het menu op kan schrijven.IMG_0204

DIY kerst tip #4: Kerstboompjes van kurk
Maak je eigen kleine kerstboompjes voor op tafel met kurk. Prik met een satéprikker een gaatje in de bovenkant van de kurk en duw daar een klein takje van een kerstboom in. Wij hebben ze in een mooi hoog glas gezet met rijst erin. Heel feestelijk voor op tafel. Je kan ook namen stempelen op de kurken en ze als naamplaatjes gebruiken. Tip: Dek de tafel met bakpapier, teken een onderbord erop en plaats hierop het bord en bestek. Schrijf de naam van jouw gasten erbij of schrijf het kerstmenu erop. Low budget met een groots effect.

Binnenkort nog meer leuke DIY kerst tips op deze site.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover