Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Designday Maastricht

Dit weekend bezocht ik de 10e editie van Designday in Maastricht. Voor mij best een eindje rijden maar het was zeker de moeite waard! Erg veel verrassende, voor mij nog onbekende ontwerpers toonden hun laatste designs op dit event. Een erg fijne ongedwongen sfeer waarbij het erg gemakkelijk was om even op de ontwerpers af te stappen en zo ook het verhaal achter hun producten te ontdekken. Graag deel ik met jullie mijn persoonlijke favorieten!

DSC_9837

Drie jonge Belgische designers onder de naam Studio Sergeant, ontwierpen een mooie, speelse collectie waaronder tafel Daniel en krukje Jeanne.

DSC_9834 DSC_9832

 

De designstudio V3RS uit Eindhoven presenteerden een aantal indrukwekkende producten uit hun collectie waaronder de Shades Pendant, een 3D geprinte lamp die een prachtig lichteffect geeft wanneer hij aan staat.

DSC_9820

Om het ontwerp van meubelmaker Chris Ruhe kan je niet heen! Deze Wecklamp is in verschillende formaten en uitvoeringen verkrijgbaar, ieder ontwerp is dus uniek.

DSC_9804

Lamp Zuid is het afstudeerproject van designer Francoise Oostwegel. Voor deze serie liet zij zich inspireren door de provincie Limburg. De lampen zijn gemaakt van eikenhout en koper. Het koper aan de binnenkant van de lamp geeft een mooi effect!

DSC_9794

Het allernieuwste ontwerp van Pou-Belle Design, een vaas gemaakt van biologisch beton en gerecyclede PET flessen die zijn voorzien van een mooie matte poedercoating.

DSC_9779

 

Ingrid Kruit ontwerpt en maakt stoere lampen van verschillende soorten hout maar ook van bijvoorbeeld kurk. Deze lampen zijn met liefde gemaakt en laag voor laag opgebouwd.

DSC_9771

Dit mooie kunstwerk genaamd “Wanderlust” van hout is ontworpen en gemaakt door studenten van de Fontys Academie. Het is zelf samen te stellen en bedoeld om te delen met vrienden, mee te nemen op mooie reizen en je zo toch een beetje thuis te voelen door dit bijzondere object dichtbij je te houden of aan de muur te hangen.

DSC_9762

Fotografie door Marij Hessel van My Attic

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover