Stek Woon & Lifestyle Magazine
Design nieuws: Shunan, Rare & radiant en Tulight

Design nieuws: Shunan, Rare & radiant en Tulight

Maak kennis met drie designers van Puik Art en hun drie ontwerpen. Alledrie uniek en met een eigen verhaal. De designers vertellen hoe ze gekomen zijn op het ontwerp.

IMG_0493

# 1 Rare & Radiant: Drinkwater en diamanten komen samen

Ontwerper: Lara van der Lugt (24)

Opleiding
Industrieel Product Ontwerp – Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek in Venlo.

Het idee achter het ontwerp
Waterschaarste is een groot probleem in veel ontwikkelingslanden. Maar ook de Westerse wereld zal binnen afzienbare tijd te maken krijgen met terugloop aan beschikbaar drinkwater door verspilling en klimaatverandering. Ik stel me voor dat drinkwater in de toekomst net zo kostbaar zal worden als diamanten. Om men bewust te maken van dit feit heb ik de waterkaraf en drinkglazen vormgegeven als een diamant. Het is dus niet alleen een functioneel en aantrekkelijk ontwerp, maar de achterliggende gedachte maakt de gebruiker ook bewust van de kostbaarheid van drinkwater.”

Materialen
“De karaf en glazen zijn beiden geproduceerd uit ongelood kristal glas. De producten worden met de mond geblazen in een mal. Zo worden de strakke lijnen die doen denken aan een diamant mogelijk gemaakt. Dit maakt het een uniek ontwerp en een echte eyecatcher op de tafel.”

Grootste droom
Als net afgestudeerde ontwerper sta ik letterlijk aan de start van mijn carrière. Ik hoop nog lange tijd samen te kunnen werken met Puik Art en dat de vele ervaringen uiteindelijk leiden tot een grote toekomst. Nieuwe ontwerpen komen er zeker, ik heb nog genoeg ideeën.”

IMG_0486

# 2 Shunan: Combinatie van staal en bamboe

De ontwerpers
Tim Smit (27) en Erik De Nijs (29) vormen samen Nieuwe Heren.

Opleiding
HKU Industrial Design

Het idee achter het ontwerp
“Shunan is een bamboebos in China. Dit vonden we een prachtig uitgangspunt voor een bijzettafel. Het materiaal zelf is erg hard en duurzaam en daarom goed geschikt als blad voor een bijzettafel. In de vormgeving van het frame hebben we gekeken naar de scherpe lijnen die in het bamboe bos aanwezig zijn.”

Materialen
“Het frame is van gezet staal en afgewerkt met een poeder coat. Het blad is van bamboe.”

Grootste droom
“Als het goed is nog meer mooie ontwerpen en naar we hopen veel in samenwerking met Puik Art.”

IMG_0483

# 3 Tulight: Gebaseerd op Nederlands bekendste bloem

Ontwerper
Ernst Koning (29)

Opleiding
Product Design & Engineering

Het idee achter het ontwerp
“In de lijn van het flowerpower verlengsnoer is de Tulight geboren. Ik wilde van een eenvoudige pendel lamp iets moois maken wat mensen zouden herkennen. Het refereren naar alledaagse producten, waarbij ik kijk naar het product maar vooral wat het zou kunnen zijn. Ideeën die ik vervolgens vertaal naar een creatief en verrassend ontwerp. Mijn producten stralen  eenvoud en creativiteit uit met een verrassend randje.”

Materiaal
“Zoals je tulpen ook in diverse kleuren hebt komt de Tulight ook in verschillende kleuren en met een lengte van vier meter om de lamp overal te kunnen ophangen. Het draad is van siliconen waardoor deze mooi vloeiend verloopt. De lamp wordt geleverd met een plafond roset in de zelfde kleur. Een lamp welke in zijn enkelvoud opgehangen kan worden of speels in een groep bij elkaar.“

Grootste droom
“Voor diverse merken ben ik bezig met het ontwerpen van nieuwe producten waarbij er een aantal op korte termijn gelanceerd worden. Mijn droom is dat ik dit altijd kan blijven doen en dat ik mensen kan blijven verrassen met mijn ideeën.”

Bezoek Puikart.com voor meer informatie over de designers en de shop.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play