Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Verkoopstyling budget tips

Staat jouw huis te koop? Mooie fotografie, een aansprekende brochure en verkoopstyling kunnen je helpen om je huis beter te verkopen. Merel van mira4styling vertelt ons haar tactiek. “Voor een dubbeltje op de eerste rang”, is bij verkoopstyling mijn uitgangspunt. De kunst is, om met zo min mogelijk investeringen een sfeervol plaatje neer te zetten, waarbij de pluspunten van een woning extra benadrukt worden.”

Leegstaand vastgoed verkoopt slecht

“Het budget voor dit bijzondere, al enige tijd leegstaande monumentale pandje vlakbij het centrum van Delft, was heel erg beperkt. De eigenaren hadden al een nieuwe woning betrokken. Ik trof bij het intakegesprek dan ook een verlaten woning, met nog wat laatste spullen van de eigenaren aan. Leegstaand vastgoed verkoopt slecht. Niet alleen vallen kleine gebreken direct in het oog bij bezichtigingen, ook ontbreekt het aan sfeer en kan een potentiële koper de ruimte op foto’s die op onder andere Funda staan, niet goed inschatten.”

 

Complete verkoopstyling voor € 500,-

“Om de kosten voor de restyling te drukken laat ik mijn opdrachtgevers, indien gewenst, zoveel mogelijk meewerken. Ook zoek ik altijd de goedkoopste oplossingen voor het neerzetten van een, in dit geval volledige, inboedel. Hoewel meubelverhuurbedrijfjes de afgelopen jaren veel goedkoper zijn geworden, vind ik het toch altijd een risico om hier een beroep op te doen. Als de woning niet binnen twee maanden verkocht wordt, dan kan de huur voor een dergelijke inrichting aardig oplopen. Liever kijk ik of de eigenaren meubels kunnen leveren. De meeste huizen staan veel te vol. We scharen ons graag tussen al onze, in de loop der jaren vergaarde schatten. Samen met de klant heb ik in de nieuwe woning gezocht naar items die gebruikt konden worden in de oude woning, en niet gemist worden in de nieuwe woning. De inboedel werd aangevuld met meubilair en accessoires van IKEA, Leenbakker, Action en Kwantum. Deze kunnen bij verkoop van de woning weer als ‘zo goed als nieuw’ worden verkocht. Al met al heeft de volledige inboedel, inclusief het decoratiemateriaal slechts € 500,- gekost.”

“Ik werk met kleurvlakken”

“Vrijwel de gehele woning is in een neutrale, warme wittint geschilderd. Om sfeer en toch wat kleur aan te brengen, kies ik vaak voor een kleurvlak op de wand. Een bijzonder goedkope en makkelijke manier om de kleur van accessoires terug te laten komen in de ruimte. Latex kan tenslotte in elke gewenste kleur worden gemengd. Soms gebruik ik zelfs wat plakkaatverf om een restje muurverf tot een juiste kleur te mengen. In het kleurvlak, in dit geval een cirkel om de vorm van o.a. de lamp boven de eettafel te herhalen, hangen ingelijste foto’s van mijn opdrachtgeefster en mede-eigenaresse van het pand, Jolka Wilczek. Zij bleek fotografe van beroep, en haar schitterende fotoreportages van evenementen en locaties in Delft waren bijzonder geschikt om te gebruiken. Kiekjes van bijvoorbeeld vakanties met de kinderen zijn te persoonlijk, en daarom ongeschikt als het gaat om verkoopstyling. Een potentiële koper moet zichzelf direct ‘thuis’ kunnen voelen.”

Finishing touch

“Voor een finishing touch, heb ik Jolka met haar zoon het bos in gestuurd, om kastanjes, takken en dennenappels te zoeken. Gratis, en op het moment zeer trendy, decoratiemateriaal. Tenslotte maakte Jolka een fotoreportage van het eindresultaat. Jolka WR photography en mira4styling, hebben na deze geslaagde samenwerking besloten de krachten te bundelen.”

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover