Stek Woon & Lifestyle Magazine
Dora shop

Citytrip: Hotspots in Kopenhagen

Hej Kopenhagen!

Kopenhagen, onlangs weer benoemd tot beste fietsstad ter wereld, heeft veel te bieden. Prachtige gebouwen, mooie parken, veel cultuur, maar daarnaast is er ook veel Scandinavisch design te bewonderen én te shoppen natuurlijk! Voor interieurliefhebbers een topbestemming voor een citytrip! Er hangt bovendien ook nog een fijne sfeer!

Artium
Artium

In deze blog laat ik je een aantal van de vele hotspots zien die zeker een bezoekje waard zijn. We beginnen in het centrum. Vanaf het Centraal Station loop je langs Tivoli Gardens, een pretpark waar op vrijdags ook concerten te bezoeken zijn. Vervolgens loop je even binnen bij de winkel Artium. Hier vind je een leuke gevarieerde collectie van woonitems en kleding met een Scandinavische touch.

Stadshuis

Even voorbij het stadhuis loop je zo het winkelgebied Strøget in. Hier vind je de welbekende modeketens, maar ook winkels als Søstrene Grene en & Other Stories.

andotherstories
And other stories

Aan het einde van deze straat kom je de prachtige Illums Bolighus tegen met grote collecties van alle bekende Scandinavische designmerken. Om heel blij van te worden!

Illums-Bolighus
Illums Bolighus

Een paar deuren verder zit Royal Copenhagen, bekend om het mooie beschilderde porselein. Wanneer je doorloopt richting Nyhavn, kun je een bezoek aan Hay house en het warenhuis Magasin ook niet overslaan!

Hay-House-2
Hay House
Magasin
Magasin

In de zijstraten van deze lange winkelstraat zijn ook prachtige winkels te vinden. Zoals Stilleben met porselein, sieraden en grafische prints. Verder vind je in de buurt nog Plint en Notre Dame met leuke woonaccessoires. En natuurlijk niet te vergeten het Finse Marimekko!

Stilleben
Stilleben

Voor een uitzicht over de stad kun je de Rundetårn op. Bijzonder is dat de ronde toren geen treden heeft, maar een oplopend pad dat in een spiraal naar boven loopt.

Rundetarn

Bij Nyhavn kun je op een van de vele terrasjes bijkomen voor een lunch of een drankje.

Nyhaven2

Wanneer je doorloopt kun je een bezoek brengen aan de prachtige Marmorkirke.

Marmorkirke2

En verderop is de Zeemeermin te vinden. Niet ver daarvandaan zit de leuke delicatessenzaak Løgismose, met vlak daarnaast een gezellig terras aan het water. In deze wijk is ook het Design museum te vinden.

In de wijk Vesterbro zitten naast de vele cafeetjes en restaurants ook leuke winkels. Het bekende Playtype heeft hier een kleine winkel, maar neem ook een kijkje in de winkel daarnaast Dora waar het interieur bestaat uit een mix van vintage en design.

Dora-shop
Dora shop
Playtype
Playtype

Tijd voor een drankje? Aan de overkant zit hotspot Granola, zeer geliefd bij locals. Naast Granola is een schattig bloemenstalletje te vinden.

Blomsterkuret

Liefhebbers van keramiek kunnen hun geluk niet op bij Designers Zoo. Verderop aan de Vesterbrogade zit Bolia.com,  een winkel vol prachtig scandinavische meubelen en accessoires. Nieuw in de straat is Birkholm Copenhagen, met mooie vintage meubelen en Deense merken als House Doktor en Madam Stoltz.

Designer-Zoo
Designer Zoo
Birkholm
Birkholm Kopenhagen

Er is zoveel te zien in deze mooie stad! Te veel om op te noemen! En vergeet naast het afstruinen van de leuke interieurshops, café’s en musea ook niet om af en toe eens omhoog te kijken naar de prachtige gevels om je heen!

Gevels2

Veel plezier!

 

4 reacties

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover