Stek Woon & Lifestyle Magazine
home

Carpet of life

Af en toe moet je eens flink opruimen. Heb je moeite met het wegdoen van je versleten favoriete spijkerbroek of dat ene leuke jurkje wat je aan had op je ‘first date’? Laat alles niet langer in de kast liggen en stop de kilo’s kleding niet in de vuilnisbak. Je kunt er iets moois van laten maken zodat je er elke dag van kan genieten! Lees snel verder hoe je jouw Carpet of Life kan laten maken.

Jouw verhaal verweven

Je kan van jouw oude kleding of ander textiel een kleed laten maken. Lever minimaal acht kilo oude kleding in bij Carpet of Life en kies een patroon. Daarna versturen zij het door naar de Marokkaanse Sahara. Hier weven nomaden-vrouwen er een prachtig kleed van, met de traditionele boucherouite-techniek. Na een paar weken heb je een persoonlijk kleed waarin je je eigen ‘verhaal’ verweven ziet.

Tradities en cultuur

Je krijgt niet alleen een prachtig kleed maar je helpt er ook heel veel vrouwen mee. De vrouwen die de kleden maken, wonen in zes verschillende dorpen in het Zuiden van Marokko. Het gebied waar de vrouwen wonen is vaak door droogte getroffen waardoor veel mannen de regio verlieten en de vrouwen achterbleven met slechts kleinschalige landbouw. De enige kans om een goed bestaan op te bouwen is om geld te verdienen met wat ze kunnen maken.

Eeuwenoude methode

De vrouwen maken met de boucherouite methode tapijten. Een traditie die al generaties lang bestaat. Met deze methode kan je tapijten maken van beddengoed, tafellinnen, theedoeken en oude kleding. Van eigenlijk alle textiel. Dan heb je altijd voldoende materiaal zou je denken. Maar niets is minder waar. In deze geïsoleerde delen van de wereld is het heel moeilijk om aan voldoende textiel te komen. De meeste moderne stoffen in Marokko komen uit China. Dus met tweedehands kleding als ‘grondstof’ kunnen deze vrouwen aan de slag. ‘Carpet of Life’ geeft hun de mogelijkheid om een beter bestaan op de bouwen voor hun gezinnen. Alle winst van ‘Carpet of Life’ gaat naar de weefsters. Voor jou het kleed van je leven en voor hun een bijdrage aan een beter leven.

Vanaf € 395,- voor een kleed van 70 x 120 cm via www.carpetoflife.com

Fotografie: Pam Kat
Stylist: Sander van Eyck

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover