Stek Woon & Lifestyle Magazine

Modern Scandinavisch met kleuraccenten

Deze binnenkijken komt uit de rubriek ‘Aan tafel met…’. In de vierde editie neemt Marleen Lubbertsen nog één keer plaats aan de handgemaakte tafel die zij leverde aan Irene en Mark in Harderwijk. Irene omschrijft haar stijl in huis als ‘Modern Scandinavisch, strak met een kleuruitspatting’. Kijk je mee?

Fotografie: Gieta Arendsen – Home & Hotspotloving
Tekst: Marleen Lubbertsen

Binnenkijken: Modern Scandinavisch met kleuraccenten

Irene, wie zijn jullie in het dagelijks leven?

“Ik werk bij Deli XL. Dat is een groothandel waar ik werk op de inkoopafdeling. Ik verzorg alle  inkopen van zuivel zoals ijsjes en desserts, alle lekkere dingen eigenlijk. Mark werkt als projectmanager bij een onderneming dat WiFi installeert bij onder andere grote bedrijven, overheid, zorginstellingen en scholen.”

Modern Scandinavisch met kleuraccenten

Jullie woonstijl is modern Scandinavisch. Hoe kwamen jullie op een zwarte muur?

“Omdat alles al wit was viel de trap helemaal weg. De vorige bewoners hadden een bruine vloer en wij wilden een witte, maar dat zou heel steriel worden. Er moest wel iets heftigs met de muur gebeuren om juist de trap mooi uit te laten komen. Tegelijk moest het passen binnen de woonstijl modern Scandinavisch. We hebben toen besloten dat de kleur dan helemaal naar boven doorgetrokken moest worden. We dachten aan iets van grijs. Toen we eenmaal een kleurtje uit gingen kiezen werd het eigenlijk steeds donkerder. We kozen toen voor deze kleur. Het leek antraciet op het staaltje, wel ook donker… Maar toen we alles af gingen plakken, echt het hele huis tot bovenaan het trappengat, en ze begonnen te spuiten, dacht ik wel bij de tweede laag: het wordt gewoon zwart! Ik was boven de kozijnen aan het schilderen en ging steeds tussendoor even kijken maar het bleef zwart! We dachten misschien droogt het nog, misschien wordt het lichter maar dat gebeurde niet. Ik vind het wel heel mooi!”

4

Welke meubels passen in jullie woonstijl?

“Omdat alles heel wit was wilden we nog wat hout toevoegen. Hout is gaaf. We gingen dus op zoek naar zoiets, alleen vond ik toch dat het bij de grote ketens allemaal heel erg ‘afgewerkt’ was,heel glad en zonder noesten, of juist totaal het andere uiterste, heel onregelmatig. Dat was het ook niet echt. We kwamen toen bij jou terecht en daar konden we ook kiezen voor een bijpassende salontafel. Leuk was dan juist dat je net een variant ervan kon maken in je eigen maat, met een ander pootje, maar wel dat het een set is. We zagen toen deze poten op jullie Facebook pagina bij een andere tafel. Dat leek ons juist wel gaaf, vierkante strips onder het kleine tafeltje, en de V-poten onder de grote tafel. Dat is gewoon wat lomper, niet zo precies hetzelfde en niet zo ‘matchy-matchy’.”

Binnenkijken: Modern Scandinavisch met kleuraccenten

En hoe zijn de reacties op jullie meubels?

“Ons idee was dat de tafel mooi op zou moeten vallen tussen tussen al het wit en het een beetje een gezellige plek moest worden. De woonstijl modern Scandinavisch kan kil zijn en we wilden er wel sfeer in aanbrengen. Twee weken later was ik jarig en kwam iedereen langs, en iedereen trok gelijk naar de tafel. Allemaal zeiden ze wat móói! En wat groot! En wat zwaar! Mijn vader en schoonvader begonnen meteen te tillen, ha ha. Hij is ook echt zwaar! We hadden hiervoor een cheap tafeltje, die stond achterin de keuken en zag je niet. Die viel hier helemaal weg. Dan krijg je ineens zo’n tafel en dan staat iedereen erbij te kijken natuurlijk.”

Binnenkijken: Modern Scandinavisch met kleuraccenten

Je hebt een ‘hartje’ in je tafel, is je dat opgevallen?

“Ja, haha. Ik zit altijd aan die kant met eten en dan zit ik precies met mijn elleboog in dat gat, dat is toch gewoon grappig! Mijn ouders zeiden ook ‘er zitten écht gaten in’! Ja, ik vind dat gewoon leuk.”

10

Wat is je favoriete woonitem in dit huis?

“De tafel sowieso!, maar als ik nog iets anders moet noemen dan zeg ik het lampje. Die vind ik ook nog steeds echt leuk! Ik krijg er ook nog zoveel opmerkingen over! Mensen vragen zich af wat het is. Is het een lampje? Het lijkt net een hoedje, of een rugbyhelm. Een spraakmakend item dus. Wanneer hij aanstaat schijnt hij heel mooi in de vissenkom en krijgen we een regenboog tegen de muur, dat is wel heel erg gaaf.”

Je leest het volledige artikel met nog meer prachtige foto’s in de woonstijl Modern Scandinavisch in ons woonmagazine

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play