Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken:Aantafelmet&#;

Binnenkijken: Aan tafel met…

In elke editie volgen we de handgemaakte tafels van Lijn M – For Now. Marleen Lubbertsen, ondernemende eigenaresse van de winkel, webshop en meubelmakerij interviewt haar klanten. Wie is de persoon aan tafel? Zij nam een kijkje thuis….. In editie 02/2015 ging Marleen (links op de foto) op bezoek bij Milou Jaskulski (25 jaar, samenwonend in Dronten).

Fotografie: Gieta Arendsen Home&Hotspotloving

Milou Jaskulski, waar komt jouw naam vandaan?
“De opa van mijn vaders kant was Pools, daar komt mijn naam vandaan. Ik spreek overigens geen Pools. Ik zou het best graag willen, maar helaas! Mijn naam betekent iets als ‘zwaluw’, vroeger vond ik mijn achternaam heel erg, maar nu vind ik het juist wel mooi!”

8

Wie ben jij in het dagelijks leven?
“Ik woon nu een jaar samen met Edwin in Dronten, daar kom ik ook vandaan. Ik heb niet altijd in Dronten gewoond. Voor mijn opleiding in Zwolle op het Cibap ben ik naar Zwolle verhuisd en daarna naar Amsterdam waar ik met vriendinnen samenwoonde. Ik zou het liefst werken in de interieur- of modebranche. Een eigen winkeltje zoals jij hebt, hier in Dronten of in Zwolle, maar dan in combinatie met koffie/thee, lekkere taartjes en verse bloemen.”

10

23 15 14

Dit is jullie eerste huis samen. Heb je je huis helemaal zelf ingericht?
“Ja, zoals de grote zwarte stip met schoolboordverf op mijn keukenmuur heb ik ooit ergens gezien, geen idee meer waar. In Amsterdam had ik het ook in onze keuken op de muur gemaakt. Dat vond ik zo leuk, dus dat heb ik hier ook gewoon weer gedaan. Ik heb gewoon een spijkertje in het midden gezet, touwtje en potloodje eraan en een rondje gemaakt.  Toen we hier net woonden heb ik er een soort gastenboek van gemaakt en heeft iedereen er wat opgeschreven, heel leuk! In de huiskamer heb ik de helft van de muur geverfd, dat heeft niemand. Dat is wel echt Scandinavisch, denk ik. De Andy Warhol poster ook, die komt uit Zweden. Mijn stoeltje komt bij de opa en oma van Edwin van zolder, een beetje retro, hij is bijna 50 jaar oud. Maar die past heel erg goed. Daarnaast heb ik eigenlijk alles nieuw. Alleen de oude kist en jullie wijnrek zijn van gerecyclede materialen. O ja, en de tafel met zijn oude vloerbalken natuurlijk ook! We wilden een echte ‘kroegtafel’ en jullie tafel kwam daar het beste in de buurt omdat die gemaakt is van oude eiken wagonplanken. Dat er lekker veel groeven inzitten en het blad zo dik is vinden wij juist mooi! “

4

Waarom koos jij voor maatwerk wat betreft je tafel?
“Dat had echt te maken met de uitstraling van het gebruikte hout, en de gaten. De dikte van het blad zie je ook nergens, dan was de tafel stoer, maar het blad weer zo dun! Deze kon op 6 cm, echt een dikte die we zochten. Daarbij wilde ik het formaat zo dat de tafel wel vrij zou staan, en niet tegen de muur zou hoeven, dat geeft wat meer ruimte. Het is met maatwerk natuurlijk wel afwachten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Hij is wat donkerder geworden maar dat vinden we ook echt mooi. Ik ben er echt heel blij mee en veel mensen vinden hem ook heel mooi. We hebben gekozen voor witte stoeltjes erbij. Ik vind dat het door het  contrast heel goed passen bij elkaar.”

1

Wat gebeurt er aan deze tafel? Werk? Etentjes?
“Ik moet zeggen dat we wel heel weinig aan de tafel zitten! Ik werk er wel aan, banen zoeken, en verder houden we er etentjes met familie of pokeravondjes met vrienden, maar wij zelf eten meestal voor de tv.”

16

Wat is jouw favoriete woonitem in dit huis?
“Nou, echt de tafel hoor! Niet omdat jij hier zit, maar echt! We krijgen er zo veel reacties op. Verder mijn poster, maar die heb ik net nieuw dus daar kan het ook aan liggen.  Daar ben ik wel heel erg blij mee.”

Je leest het volledige artikel in Stek Magazine 02/2015. Wil je meer informatie over een handgemaakte tafel, speciaal voor jou? Kijk dan op Lijnm.com Je kunt ook de winkel bezoeken in Harderwijk (Donkerstraat 7).

 

 

 

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover