Stek Woon & Lifestyle Magazine
P

Betonlook voor vloeren en wanden

Je ziet het steeds meer in het interieur: de betonlook. Coprox Europe B.V. heeft een speciale afwerking ontwikkeld waarmee je een betonlook voor vloeren en wanden kan aanbrengen. Een prachtig nieuw materiaal waarbij je je huiskamer, keuken en badkamer of zelfs gevel een moderne make-over geeft. Lees snel meer over deze nieuwe ontwikkeling.

Betonlook voor vloeren en wanden | Coprox | Stek Magazine

Inspiratie uit Zuid Afrika

In 2014 werd Coprox opgericht door Chris en Peter. Chris bracht heel veel tijd door tijdens rondreizen in het avontuurlijke Zuid Afrika. “De landschappen en de overweldigende kleurpaletten zijn indrukwekkend,” vertelt Chris. “Je ziet al die kleuren terugkomen in de diversiteit van wand- en vloerafwerkingen die zij daar toepassen in hun gebouwen, hotels en woningen. Ik werd heel nieuwsgierig welk materiaal ze precies gebruiken van de betonlook voor vloeren en wanden. Toen kwam ik uit bij de fabriek Coprox in Sandton. Vervolgens heb ik verschillende samples meegenomen naar Nederland en ben met Peter gaan testen. Het resultaat sprak voor zich dus hebben we meteen Coprox Europe opgericht.”

Ervaring en geduld

Chris had jarenlang een vloerenbedrijf en daarmee de nodige kennis van de markt. Chris: “Ik ben begonnen met het verwerken van Coprox samen met het schilders- en stukadoorbedrijf van Peter. Daarmee zijn we het eerste jaar van start gegaan. We moesten gewoon eerst zelf leren hoe je de producten moet verwerken en hoe ze zich houden in het Nederlandse klimaat. De Coprox dualcoat is een cementgebonden kunsthars mortel die voornamelijk door de professionele verwerker aangebracht wordt. Je moet namelijk wel wat stukadoorservaring hebben en het nodige geduld om dit tot een mooi eindresultaat te brengen. Maar als je dit onder de knie hebt, behaal je er de mooiste resultaten mee. Of het nu super strakke moderne steenachtige afwerking moet zijn of een doorleefde betonlook, het kan allemaal en ook in diverse kleuren.”


Betonlook voor vloeren en wanden | Coprox | Stek Magazine

Make-over voor buitengevels

Een heel divers product dus. Naast een betonlook voor vloeren en wanden in de woonkamer kun je er ook wanden mee afwerken in keukens en badkamers. Het is een water- en slagvaste afwerking. Buitengevels kun je hier een geweldige make-over mee geven zodat je de mooiste stonelook krijgt.

Betonlook voor vloeren en wanden | Coprox | Stek Magazine

Tafel met beton look

Zelfs meubels kunnen bewerkt worden met deze Coprox afwerking! Coprox levert diverse tafelbladen in betonlook aan het merk Xooon die te verkrijgen zijn bij diverse Xooon dealers zoals Trendhopper in Nederland.

Betonlook voor vloeren en wanden | Coprox | Stek Magazine

Betonlook voor vloeren en wanden

De laatste jaren is een enorme toevlucht genomen in dit soort betonlook afwerkingen. Jammer genoeg waren er diverse producten in de omloop die uiteindelijk niet watervast en hard genoeg waren en de beoogde uitstraling van beton en stonelook niet konden waarmaken. Dit kan nu allemaal wel met de afwerking van Coprox. Het heeft de volgende belangrijkste eigenschappen:

  • De meest realistische betonlook
  • Volledig vochtregulerend
  • Water- en vochtbestendig
  • Geen vergeling en dus lichtvast
  • Een hard oppervlakte door de ruime laagdikte
  • Natuurlijke uitstraling en kleurenpallet
  • Binnen èn buiten toepasbaar op alle stabiele ondergronden

Voorheen was dit soort afwerking voornamelijk in het exclusieve segment te verkrijgen, maar door de komst van Coprox met zijn gebruiksvriendelijke karakter voor de verwerker en klant is dit verleden tijd. Laat je inspireren door de mooie kleuren die verkrijgbaar zijn coprox.nl

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play