Stek Woon & Lifestyle Magazine
Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Badkamertrends 2015

We brengen heel wat tijd door in onze badkamer en dat mag tegenwoordig ook. De badkamer is de afgelopen jaren enorm veranderd. Naast functioneel is de badkamer ook een echte relaxplek, voorzien van nieuwe snufjes en uiteraard ook stylish verantwoord. Benieuwd naar de badkamertrends 2015? We zetten ze voor je op een rijtje.

# 1 Beton, hout en XXL vormen de basis

De betonlook is helemaal hot op dit moment voor de badkamer. Er bestaan speciale coatings om zowel de muren als de vloer te voorzien van een beton of stone look. Dat hoeft niet meer alleen in het grijs. Bij Coprox heb je de mogelijkheid om uit veel verschillende kleuren en afwerkingen te kiezen.

coprox

Tip: Wil je eenvoudig je badkamer een nieuwe moderne look geven? Vervang bijvoorbeeld de wasbak door een betonnen wasbak. Mooi is deze langwerpige vorm van het merk Thebalux

thebalux

# 2 Hoe groter hoe beter

Grote tegels zijn dé badkamertrends 2015. Ook juist in combinatie met betonlook op de vloer of muur. Denk hierbij aan tegels van 50×50 cm of 60×60 cm. Hoe groter, hoe beter.

#3 Hout als warme tegenpool

Een mooie combinatie met beton en of XXL tegels is hout. Het zorgt voor een mooi natuurlijk contrast. Hout straalt warmte en sfeer uit. En dat is de sfeer die we zoeken na een drukke dag. Je kan hout natuurlijk verwerken in mooie accessoires maar je kunt het ook een wat grotere rol geven. Denk dan aan een houten ombouw van de wastafel bijvoorbeeld zoals in deze moderne badkamer van Villeroy & Boch. Voor een echte statement zijn er zelfs baden van hout. Hout kan zeker in een ruimte met water, maar kies dan wel het juiste hout. Houtsoorten als teak, merbau of jatoba zijn prima geschikt voor de badkamer.

Badkamertrends 2015 | Stek Magazine

Tip: Grenst jouw badkamer aan jouw slaapkamer? Dan is het mooi om de vloer door te trekken en er een geheel van te maken. Wil je graag hout op de vloer? Kijk dan eens naar stenen tegels in houtlook NUOVOCORSO Iron wood van Tegelgroep Nederland. Je hebt de uitstraling van hout maar wel het comfort en gemak van tegels.

# 4 Ronde en ovale vormen

Naast materialen als betonlook, grote tegels en natuurlijk hout zijn zachte organische vormen populair. Ronde vormen, ronde spiegels en ovale wastafels passen hier uitstekend bij. Door de zachte lijnen krijg je een echt welness gevoel. De zachte vormen geven een mooi contrast met ruwe materialen. Eentje die opvalt is de DR tub. Deze staat voor Discussing the Relationship. Marcio Kogan ontwierp deze duo badkuip met vriendelijke ronde vormen om eens een goed gesprek in bad te hebben.

Badkamertrends 2015 | Stek Magazine

# 5 Rimpeltjes verdwijnen terwijl je in bad ligt

Naast alle mooie materialen die al een ontspannen gevoel bezorgen, zijn er ook nog tal van andere relaxmogelijkheden. Een whirlpool, een mini sauna en ga zo maar door. Op zoek naar de nieuwste trends op badkamergebied, kwamen wij het Wavedesign Micro Bubbel Massage systeem tegen. Dit systeem zorgt ervoor dat met miljarden piepkleine belletjes jouw heldere badwater verandert in melkachtig wit. En wat heb je daar precies aan? De Micro Bubbels reinigen en verzorgen de huid intensief en maakt deze soepel en zacht. Deze bubbels dringen diep door tot in de diepste porien van de huid, verwijderen onzuiverheden en hebben een strakkere en gladde huid als resultaat. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen maar als het mogelijk is om dat te bereiken terwijl je lekker in bad ligt, zouden wij zeggen, het is het proberen waard. Het systeem is ontwikkeld door Wisa en kan in elk bad geinstalleerd worden.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play