Stek Woon & Lifestyle Magazine
Aan tafel met Milou Jaskulski

Aan tafel met Milou Jaskulski

In elke editie volgen we de handgemaakte tafels van Lijn M – For Now. Marleen Lubbertsen, eigenaresse van de webshop en meubelmakerij, interviewt haar klanten. Wie is de persoon aan tafel? Zij nam een kijkje thuis….. In de tweede Stek Magazine editie van 2015 ging Marleen (links op de foto) op bezoek bij Milou Jaskulski.

Tekst: Marleen Lubbertsen
Fotografie: Gieta Arendsen

Milou Jaskulski

Marlene is heel benieuwd waar de naam Milou Jaskulski vandaan komt. Milou: “De opa van mijn vaders kant was Pools dus daar komt mijn naam vandaan. Ik spreek overigens zelf geen Pools. Ik zou het best graag willen, maar helaas! Mijn naam betekent iets als ‘zwaluw’. Vroeger vond ik mijn achternaam heel erg maar nu vind ik het juist wel mooi!”

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Wie is Milou in het dagelijks leven?

“Ik woon nu een jaar samen met Edwin in Dronten. Daar kom ik ook vandaan. Ik heb niet altijd in Dronten gewoond. Voor mijn opleiding in Zwolle op het Cibap ben ik naar Zwolle verhuisd en daarna naar Amsterdam waar ik met vriendinnen samenwoonde. Ik zou het liefst werken in de interieur- of modebranche. Een eigen winkeltje zoals jij hebt, hier in Dronten of in Zwolle, maar dan in combinatie met koffie, thee, lekkere taartjes en verse bloemen.”

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Heb je je huis helemaal zelf ingericht?

“Ja, zoals de grote zwarte stip met schoolboordverf op mijn keukenmuur heb ik ooit ergens gezien, geen idee meer waar. In Amsterdam had ik het ook in onze keuken op de muur gemaakt. Dat vond ik zo leuk zodat ik dat hier ook gewoon weer heb gedaan. Ik heb een spijkertje in het midden gezet, touwtje en potloodje eraan en een rondje gemaakt.  Toen we hier net woonden heb ik er een soort gastenboek van gemaakt en heeft iedereen er wat opgeschreven, heel leuk! In de huiskamer heb ik de helft van de muur geverfd, dat heeft niemand. Het is wel echt Scandinavisch. De Andy Warhol poster ook. Deze komt uit Zweden.”

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Waarom koos jij voor een maatwerk tafel?

“Dat had echt te maken met de uitstraling van het gebruikte hout en de gaten. De dikte van het blad zie je ook nergens. Of het was stoer maar het blad weer zo dun! De dikte van 6 cm is echt een dikte die we zochten. Daarbij wilde ik het formaat zo dat de tafel wel vrij zou staan omdat deze niet tegen de muur moest staan. Dat geeft meer ruimte. Het is met maatwerk natuurlijk wel afwachten hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Hij is wat donkerder geworden maar dat vinden we ook echt mooi. Ik ben er echt heel blij mee en veel mensen vinden hem ook prachtig. We hebben gekozen voor witte stoeltjes erbij. Ik vind het door het contrast heel goed passen bij elkaar.”

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Wat gebeurt er aan deze tafel? Werk? Etentjes?

“Ik moet zeggen dat we wel heel weinig aan de tafel zitten! Ik werk er wel aan, banen zoeken, en verder houden we er etentjes met familie of pokeravondjes met vrienden, maar wij zelf eten meestal voor de tv. Mijn stoeltje komt overigens bij de opa en oma van Edwin van zolder en is een beetje retro. Hij is bijna 50 jaar oud maar past heel erg goed. Daarnaast heb ik eigenlijk alles nieuw. Alleen de oude kist en jullie wijnrek zijn van gerecyclede materialen. En de tafel met zijn oude vloerbalken natuurlijk ook! We wilden een echte ‘kroegtafel’ en jullie tafel kwam daar het beste in de buurt omdat die gemaakt is van oude eiken wagonplanken. Dat er lekker veel groeven inzitten en het blad zo dik is vinden wij juist mooi!

Aan tafel met Milou Jaskulski | Stek Magazine | Binnenkijken | Handgemaakte tafels LijnM

Wat is jouw favoriete woonitem in dit huis?

“Nou, echt de tafel hoor! Niet omdat jij hier zit, maar echt! We krijgen er zo veel reacties op. “Verder mijn poster, maar die heb ik net nieuw dus daar kan het ook aan liggen.  Daar ben ik wel heel erg blij mee.”

Wil je meer informatie over een handgemaakte tafel? Kijk dan op Lijnm.com of breng een bezoek aan Loods5 in Amersfoort.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play