Stek Woon & Lifestyle Magazine
Aan tafel met: Charlotte van Loods 5

Aan tafel met: Charlotte van Loods 5

Dit keer schuif ik aan tafel bij Charlotte Eversdijk in de unit van Lijn M by Loods 5 (1e verdieping unit P202 in Amersfoort).  De tafel waaraan wij zitten is er één met een basis van wit gemarmerde plywood met een toplaag van high gloss epoxy en witte stalen poten.

Tekst: Marleen Lubbertsen, LijnM
Fotografie: Gieta Arendsen, Home&Hotspotloving

Charlotte, je bent hoofd styling van Loods 5?

“Nou… ik stuur, daar waar nodig, het stylingteam aan maar daarnaast doe ik honderdduizend andere dingen binnen Loods 5. Eigenlijk stuur ik samen met Marco alle drie de vestigingen aan. Met ieder z’n eigen ding. Hij meer de deelnemers en technische dingen en ik zelf meer de look en feel van de winkel. Eigenlijk bemoeien wij ons overal tegenaan ;))! Wat kunnen we verbeteren, waar moet meer aandacht aan besteed worden, wat missen wij nog in de winkel, aanname personeel en ga zo maar door. Hoofd styling zou ik mijzelf allang niet meer noemen. Het stylingsteam draait zelfstandig, ben superblij met ‘mijn meiden’! Het is meer dat ik even mijn rondje doe en dan kijk: dat is niet lekker, dat ontbreekt… Het is eigenlijk helemaal niet leuk om een rondje met mij te lopen, ik zie van alles (tot het kleinste propje op de vloer) en moet alles dan meteen recht leggen.”

1

8

Doet het stylistenteam de inspiratiestraat ook zelf?

“Ja doen ze helemaal zelf, ze houden zichzelf gelukkig goed op de hoogte. Het zijn hippe kippen en zij versterken elkaar enorm. Iedereen heeft een eigen smaak en stijl. Dat combineert heel goed. Natuurlijk moeten zij ervoor zorgen dat elke deelnemer bij Loods 5 aan bod komt qua presentaties. Elke styliste heeft natuurlijk haar persoonlijke voorkeur en de kunst is om alles te kunnen presenteren. Voor elke klant en smaak moet er een presentatie zijn. En dat kan want àlle stijlen zijn vertegenwoordigd bij ons. En dat is ook gelijk de uitdaging voor een goede stylist! Iets wat je zelf niet zo mooi vindt… en daar dan toch een goede en aantrekkelijke presentatie van maken.”

10

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

“Alle stylistes van de drie vestigingen zijn vorige week bijvoorbeeld naar Den Haag geweest, naar het Designkwartier. Het is goed dat zij daarheen gaan omdat we Salone del Mobile in Milaan gemist hebben in verband met de opening van Loods 5 Amersfoort. We gaan ook naar Maison et Objet in Parijs. Maar ook Insight Design in Amsterdam en  Design District in Zaandam bezoeken wij. Alle woonbladen lezen we, alle woongerelateerde tv-programma’s kijken wij. En zondag was ik zelf bijvoorbeeld in Hôtel Droog in Amsterdam, daar was een pop-up presentatie van wunderkammer.nl Een soort “rariteitenkabinet met prachtige planten-presentaties, gecombineerd met opgezette dieren, mooi houtsnijwerk, geweldige kandelaars en meer! Hun presentatie van de ‘vleesetende plant’ met alleen een groene kleur, veel bij elkaar in mooie potten…I love it! En zo halen wij overal inspiratie vandaan!”

hoekje-3

Wij zijn nu in Amersfoort, er zijn in de omgeving nog best wat mensen die Loods 5 niet kennen, hoe kan dat?

“Zo jammer, ik begrijp het niet…een gemis in je leven als je ons niet kent! Kom eens bij ons binnen lopen en laat je inspireren door alle mooie presentaties, neem een lekkere kop koffie bij Loods5 LEKKERS en laat de diversiteit van stijlen en spullen geWOON aan je voorbij gaan, grote kans dat je met een leuk aandenken de deur uitgaat! Mijn passie voor Loods 5 is bijna ziekelijk, ik werk al 15 jaar bij de Loods.”

1-hoekje

Kom jij nog wel eens thuis? Wat doe jij naast Loods 5?

“Ik kom best nog wel thuis hoor. Ik ben weduwe, negen jaar nu. Ik heb twee volwassen kinderen! Mijn zoon reist nu de wereld rond met zijn vriendin en ik heb nog een dochter thuis die net klaar is met haar tweede studie. Ze zijn 27 en 22 jaar oud. Ik heb altijd gewerkt, ben niet zo van het theeleuten en alleen maar praten over kleine kinderen. Mijn zoon was zes weken en toen begon ik weer met werken. Ik hou erg van werken maar was helemaal niet zo ambitieus. Door het overlijden van mijn man ben ik meer gaan werken en  uiteindelijk naar fulltime gegroeid. Er zijn allemaal dingen binnen Loods 5 op mijn pad gekomen, de twee eigenaren hebben mij altijd gesteund en ja, zo ben ik eigenlijk ambitieus geworden! Gedreven vooral, een duizendpoot zeker. Maar eigenlijk moet iedereen dat wel zijn bij Loods 5, multi inzetbaar. Ik wil in de toekomst graag verhuizen naar mijn roots, Amsterdam. Een lekker plekje, met een zonnig ‘buiten’. Zolang mijn dochter nog niet gaat samenwonen, verhuist zij lekker mee.” Naast werken sport ik ook graag. Eerder was het yoga, en nu sport ik om de dag in de avond. Klein hapje eten en dan naar de sportschool. Ja echt, ik krijg daar zoveel energie van! En woongerelateerde magazines, ik lees ze allemaal. Verder houd ik van kunst en mode. Ik moet, als de nieuwe zomer- of wintercollecties binnen zijn, ook altijd even naar de winkel. Even snuiven, dan ruikt het zo lekker naar nieuwe kleding! Ik ben heel erg van het voelen, aanraken, even vastpakken.”

6

hoekje-2

Je leest het volledige artikel in Editie 05-2015 van Stek Magazine.

6 reacties

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play