Stek Woon & Lifestyle Magazine

5 tips voor extra gezelligheid in de tuin

Ik geniet altijd enorm van het zomerseizoen. Lange avonden buiten zitten met mijn man en familie of vrienden. Geen aandacht voor de tv, maar juist echt voor elkaar. Lekkere hapjes en drankjes erbij en genieten maar. Maar hoe zorg je voor gezelligheid in de tuin? Ik heb vijf tips voor jullie.

Gezelligheid in de tuin 5 tips | Stek Magazine | Buitenleven

Planten in potten

Misschien denk je nu wel: maar ik heb toch al planten in mijn tuin? Waarom heb ik dan ook planten in potten nodig? Planten in potten geven een heel andere sfeer dan planten in vaste grond. Er is zoveel keuze in plantenpotten, er is altijd wel een pot te vinden die past bij jouw stijl. En ook makkelijk, een plant in pot kan je verplaatsen. Mijn olijfboom in pot verdwijnt bijvoorbeeld altijd voor de eerste vorst weer naar binnen, zodat ik er het hele jaar door van kan genieten.

Gezelligheid in de tuin 5 tips | Stek Magazine | Buitenleven

Kussens en vloerkleden

De makkelijkste manier om extra gezelligheid te creëren in je tuin is door kussens en vloerkleden te gebruiken. Kies dan natuurlijk wel een vloerkleed uit die geschikt is voor buiten. De kussens hoeven niet perse voor buiten geschikt te zijn, maar zorg er dan wel voor dat je ze bij regen opruimt. Ook zou je een kist kunnen plaatsen waarin je je kussens bewaard. En als je nou zorgt dat die kist er ook een beetje mooi uitziet dan is het meteen een mooie eyecatcher in je tuin.

5 tips voor een gezellige tuin | Stek Magazine | Buitenleven

Verlichting

Mooie verlichting zorgt voor meer gezelligheid in de tuin. Ik moet eerlijk toegeven dat in onze tuin nog de standaard verlichting hangt die bij oplevering van het huis was inbegrepen. Maar hoog op het verlanglijstje staat mooie verlichting voor dat extra effect. We hebben al wel wat extra verlichting in de tuin voor toch wat gezelligheid. De verlichting boven de eettafel is niet alleen sfeervol, maar ook functioneel later op de avond. Zo kunnen we hier extra lang blijven zitten. En door kaarsen en windlichten in de tuin te plaatsen ontstaat er nog meer gezelligheid.

Gezellige zithoek in de tuin | Stek Magazine | Buitenleven

Tuinposters

Wist je al dat er ook posters zijn die geschikt zijn voor buiten? Er bestaan speciale tuinposters gemaakt van zeil. Het leuke is dat veel tuinposters ook een thema hebben passend bij de tuin. Zo heb ik een tuinposter met de tekst ‘Life is better in the garden’. En dat is het ook echt : )

Wanddecoratie

Naast tuinposters is er nog veel meer aan wanddecoratie mogelijk voor in je tuin. En wanddecoratie is ideaal, hiervan fleurt je schutting vanzelf op. Wat dacht je van vogelhuisjes, dierenkoppen of een dromenvanger? Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel een plekje geven aan de wand in de tuin.

Aankleden van de tuin 5 tips | Stek Magazine | Buitenleven

Hopelijk hebben jullie hiermee genoeg inspiratie om wat extra gezelligheid in de tuin toe te voegen.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.