Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG

10 x Tips en stappenplannen voor verbouwingen

Wil jij je slaapkamer verbouwen, de badkamer renoveren, een keuken metamorfose of gewoon een slimme tip voor het indelen van een lastige woonkamer? Lisette is verbouwingsarchitecte en vertelt in elke editie over een bepaalde ruimte in huis en hoe je deze kan verbouwen. Met handige stappenplannen voor verbouwingen. We zetten er hier nog even tien voor je op een rijtje.

Verbouwen veranda of overkapping

Verbouwen: Een veranda als blikvanger
Regent je vloer nat en zit jij met die lekkere temperatuur opgesloten in je huis? Of mist je woning karakter en kan het wel een extra blikvanger gebruiken? Een veranda is de oplossing. Het bouwen van een veranda is geen ingewikkelde klus. Bovendien zijn de kosten te overzien. Zo geef je je huis toch een hele nieuwe uitstraling. Lees hier de verschillende veranda types en de tips.

Badkamer verbouwen

In 7 stappen een goed badkamerontwerp
Een badkamer verbouwen vraagt allereerst om een slim ontwerp. Waar ga je de douche plaatsen? Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat zijn de nieuwste technieken? Ga zelf aan de slag met dit handige stappenplan voor jouw droombadkamer.

Tips verbouwen

 

Met slim verbouwen meer ruimte
Vaak denk je bij meer ruimte in huis al snel aan uitbouwen of verhuizen maar dat is niet altijd nodig. Er zijn genoeg opties om een betere indeling te maken. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van jouw ruimte in huis.

Duurzaam verbouwen

Trend duurzaam verbouwen
Wat betekent duurzaam precies bij een verbouwing? Architect Shai van Vlijmen legt het ons uit en geeft 5 tips voor een duurzame verbouwing en materialen.

Woonkamer indelen

Indelen van de woonkamer
Door goed te kijken naar de ruimte kun je jouw interieur ruimtelijker maken. Lees hier de tips & tricks voor het indelen van een kleine ruimte of juist het indelen van een grote woonkamer. Ook de vraag waar plaats je de televisie en hoe maak ik ruimte voor een speelhoek wordt beantwoord.

Zolder verbouwen

Van zolder tot slaapkamer
De zolder verbouwen tot slaapkamer kan veel extra ruimte geven voor bijvoorbeeld een gastenkamer of een extra kinderkamer. Lees hier de 5 tips voor de inrichting van de zolder als slaapkamer.

Slaapkamer inrichten
De belangrijkste items voor het inrichten van de slaapkamer zijn natuurlijk het bed zelf, de gordijnen, voldoende kastruimte en verlichting. En mooie accessoires uiteraard. Je vindt hier een handig plan waar je allemaal aan moet denken om je slaapkamer zo in te richten dat deze helemaal past bij jou.

Werkplek inrichten

Een werkplek thuis inrichten
We werken steeds meer thuis of hebben graag een persoonlijk plekje voor de lap top, administratie en andere kantoorspulletjes. Waar en hoe kun je een werkplek thuis het beste inrichten? Je leest hier een aantal goede opties.

In 5 stappen een concreet verbouwingsplan
In dit artikel lees je hoe je een verbouwing concreet kan realiseren en vooral hoe je begint met de verbouwing. Heb je verbouwingsplannen? Bekijk dan deze handige tips voordat je aan de slag gaat.

Een overdekt terras
Heb je wel eens gedacht om een overdekt terras te maken? Er zijn ontzettend veel opties voor overkappingen. Hoe je dat aanpakt en de juiste keuze maakt lees je hier.

In de volgende editie van Stek Magazine lees je alles over het inrichten en verbouwen van de keuken. Op 15 augustus live!

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover