Stek Woon & Lifestyle Magazine

3 x winnen: Laat wortels groeien in water met de Design Sprout

Een mooie manier om altijd een gevulde vaas met groen in huis te hebben is hydroponie. Je laat wortels groeien in water. Dit doe je heel gemakkelijk met een prachtig nieuw ontwerp: De Design Sprout. Een superleuk hebbeding. En goed nieuws want we mogen er drie weggeven.

Maak kans op 1 van de 3 Design Sprouts

Hoe doe je mee? Volg Stek Magazine op Facebook. De winnaars mogen zelf kiezen of ze de Small willen met een eikenboompje, of de Large met een avocado plantje. De winnaars maken we bekend op maandag 8 mei op onze Facebook pagina.

hydroponie

Ontstaan van de Design Sprout

De Design Sprout is gemaakt door Studio Lise Lefebvre. Lise vertelt ons hoe ze op het idee is gekomen. “Ik ben zelf dol op planten en heb overal groen in huis, inclusief een plantenwand in de badkamer en een glazen kas op het dak van mijn Amsterdamse appartement. Ik bleef me steeds verbazen dat wij eigenlijk alleen maar exotische planten in huis hebben, en nooit planten die oorspronkelijk uit Nederland/Europa zijn. Ik ging dus experimenten met nederlandse boomsoorten zoals eiken en kastanjebomen. Ik werd meteen verliefd op de fijne wortels die als eerste uit een boomzaad komen en wilde daar een geschikte vaas voor vinden om ze goed te kunnen tonen, maar die bestond toen nog niet. Ik heb in het begin geëxperimenteerd met satéprikkers en naalden zoals het gebruikelijk is om avocado-pitten te kiemen, maar wist zeker dat het beter kon. Ik werk vaak met porselein, en voor dit product heb ik ook gekozen voor bone china, een speciale porseleinsoort wat gemengd wordt met assen om de mooiste wit resultaat te krijgen na lang stoken in de oven.”

wortels in water laten groeien

Wortels zien groeien

De Sprout wordt geleverd in een prachtig doosje. Echt een cadeautje. De Sprout is er in twee verschillende formaten en je kan ze combineren met je mooiste vazen. Zet er een paar bij elkaar en je creëert jouw eigen ‘floating forest’. Lise adviseert om eikels, kastanjes en amandelen te gebruiken. “Dat is niet zo maar bij een tuincentrum te koop en maakt het dan weer net iets specialer,” vertelt Lise.  “In de grote model van Sprout doen avocadopitten het heel goed, maar ook vetplanten en cactussen. Dan lijkt het alsof ze over water drijven en kun je wortels mooi zien groeien.Voor supersnelle resultaten doen grote bonen zoals tuinbonen en limabonen het ook heel goed. Te kleine zaden zijn minder geschikt.”

Hydroponics

De planten kunnen heel goed blijven groeien in water (hydroponics). Geef ze af en toe een druppeltje plantenvoeding, dan geniet je heel lang van jouw plantje. Wij vinden het mooi om ze in het water te laten groeien. Maar mocht je ze willen verpotten dan is dat mogelijk. Ze zouden dan even moeten wennen en een nieuw soort wortels moeten produceren. Waterwortels werken namelijk met een ander soort osmose dan grondwortels, maar als je de aarde in het begin goed vochtig houdt dan kan het prima.

Laat wortels groeien in water met de Design Sprout

TIP: De Design Sprout is een superleuk cadeautje voor Moederdag!

Voor meer informatie neem je een kijkje op designsprout.nl Praktische verzorgingstip vind je ook op de Facebook pagina van Design Sprout.

26 reacties

Stek Magazine app

Download ook onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.
download_AppStore  Google Play