Stek Woon & Lifestyle Magazine
IMG

Thuis bij Odyvet: Minimalistisch, puur en tijdloos

Voor de laatste twee edities mochten wij het prachtige huis lenen van Odyvet. In de kersteditie heb je haar eetkamer gezien waar zij ook high teas organiseert. In de nieuwste editie zie je haar slaapkamer. De styling van de slaapkamer is, net als het gehele huis, prachtig maar toch ook leuk om het eens anders te doen. Met de prachtige ruwe witten muren op de achtergrond is het een heel mooi plaatje geworden. Voor de styling koos Souraya Hassan van Bintihome mooie basiskleuren en de trendkleur Nude. Je kunt alle beelden en stylingtips hier vinden.

Binnenkijken bij Odyvet

Odyvet woont samen met haar man Jorg, dochter Suze (7) en schattige poezen Coco en Chanel in een oude boerderij uit 1880. We spotten haar huis op instagram en zagen de kerstsetting meteen helemaal voor ons. Op de cover zie je haar ruime eetkamer met stoere zwarte pui. Dat interieurstyling haar dagelijks werk is kunnen we wel zien aan de prachtige inrichting. Nieuwsgierig als we zijn vroegen we haar alle details in het ‘Behind the scenes’ interview.

Hoe lang wonen jullie hier al?

Odyvet en haar man kochten het huis in 1998. Odyvet: “Het is het huisje van mijn oma en opa. Veel budget had ik niet. Ik heb toen heel bewust samen met mijn vader de basis verbouwd. De vloeren zijn opnieuw gestort, oude muren gerenoveerd, ruimtes doorgebroken en we hebben alle oude elementen (balken en plafonds) opgeknapt. De basis moest goed zijn. De eerst grote investering was de zwarte pui die duidelijk zichtbaar is op de coverfoto. Gek genoeg deed ik alles op mijn gevoel en keek toen bijna nooit in woonblaadjes voor inspiratie.”

Hoe ben je begonnen als interieurstylist?

Odyvet heeft jaren in de zorg gewerkt. “Ik wilde het liefst van mijn passie mijn werk maken”, zegt Odyvet. “Daarom ben ik uiteindelijk interieurstylist geworden. Ook van mijn andere passie/hobby, het bereiden en stijlen van eten, heb ik uiteindelijk mijn werk gemaakt. Ik combineer dit thuis. Alles, van advies tot High Tea, wordt door mij persoonlijk uitgevoerd. De High Tea wordt vers en stijlvol opgediend aan stoere oude legertafels, gecombineerd met oud servies en design. Vaak raken mensen geinspireerd als ze bij mij thuis zijn, dit is het allerleukste compliment! Ook in het geven van interieuradvies ben ik duidelijk iemand van een goede basis.”

Wat was de grootste klus voor dit huis?

“De grootste interieurklus die ik samen met mijn man heb gedaan, is de betonnen vloer storten met heel veel kruiwagens cement. Dit was zwaar werk, met name het gladmaken en aandrukken van de vloer was zeer arbeidsintensief. Maar hij ligt en ziet eruit alsof hij meer dan 100 jaar oud is, net als het huis zelf.”

Hoe omschrijf je jouw woonstijl?

“Mijn woonstijl is puur, functioneel, minimalistisch en vooral heel gezellig en warm. Ik vind zelf dat ik een tijdloze smaak heb, ben niet zo trendgevoelig. Mijn keuken is al 9 jaar oud, dit gelooft bijna niemand!”

Wat wil je nog veranderen?

“Ons huidige huis bevalt prima. Ik ben niet iemand die iets gaat veranderen wat goed is. Een oud huis blijft natuurlijk wel onderhoudsgevoelig en een ander kleurtje op de muur kan ik me ook nog wel eens voorstellen.”

Grootste droom?

“Ik droom ervan om de oude schuur in de tuin van mijn ouders (zij wonen naast ons ) te verbouwen tot een concept eet en advies ruimte. Ik zie dit al helemaal voor me, bij dit idee krijg ik enorm veel energie! Een hippe, tijdloze High Tea ruimte met interieuradviesbureau… wauwww! Dat is mijn droom!”

Dit inspireert mij

Odyvet komt graag in woonwinkels en eetgelegenheden die in een mooi pand zijn gevestigd zoals bijvoorbeeld een fabriek, kerk, oude loods of loft. “Inspiratie haal ik natuurlijk ook uit woonbladen, pinterest, en instagram”, vertelt Odyvet. “Ik hou vooral van puur wonen en eten, het plaatje moet kloppen. Ik maak overal foto’s van; een foto bevestigt mijn beeld. Mijn motto is dat je ieder huis mooi kunt maken, een muur is een muur en de basis is voor mij de kers op de taart!”

Wil jij graag een High Tea reserveren met interieuradvies bij Odyvet? Neem dan snel een kijkje op haar website!

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.