Stek Woon & Lifestyle Magazine

Magimix Cook Expert: Makkelijk en gezond met lekkere recepten

Sporten, gezond eten en meer tijd voor elkaar. Staan jouw voornemens voor 2018 nog in the picture? Belangrijkste is dat het wel leuk blijft! En leuk wordt het zeker met de hulp van de Magimix Cook Expert. Je maakt er zonder veel moeite de lekkerste, gezonde gerechten mee. Het resultaat? Elke avond een goede maaltijd en tijd over voor elkaar! We zetten vier heerlijke recepten voor je op een rijtje!

Magimix Cook Expert

Magimix Cook Expert; culinair genieten

Vaak koken we door de week redelijk makkelijk omdat er gewoonweg weinig tijd is om lang in de keuken te staan. Met de Magimix Cook Expert zet je de hele week een heerlijke maaltijd op tafel terwijl jij tijd over houdt. Snijden, hakken, pureren, stomen, sudderen… You name it en het is mogelijk. Doordat de Magimix Cook Expert het gerecht niet alleen voorbereid maar ook kookt en zoals bijvoorbeeld bij risotto ook het roerwerk van je overneemt, hoef je niet eens in de keuken te blijven staan. Zo wordt het de hele week culinair genieten.

Veelzijdig menu

Het antwoord op de vraag:  “Wat eten we vandaag”, wordt ook veel makkelijker dankzij de handige Magimix Cook Expert app. Je vindt hier heel veel inspiratie voor gezonde verse gerechten die jullie ‘samen’ op tafel toveren. Zo eet je de hele week lekker en veelzijdig. Bekijk deze vier heerlijke recepten met handige filmpjes.

Magimix Cook Expert recepten

Boeuf bourgignon door Bart van Berkel

Ingrediënten voor 4/6 personen

  • 1 kg sukadelappen
  • 1 ui
  • 3 wortels (300 gram)
  • 500 ml rode wijn
  • 1 bouquet garni*
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte spekblokjes
  • 30 gram boter
  • 4 eetlepels Maïzena®
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml kalfsbouillon
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding
20 minuten

Kooktijd
2 uur en 55 minuten

Rusttijd
12 uur

Programma

 

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 tot 4 cm. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Pel de ui en snijd deze met het FOODPROCESSOR-programma tot plakjes. Zet de ui even apart. Was en schil de wortels en snijd ze op dezelfde wijze tot plakjes.
  2. Laat het vlees een nacht marineren in de rode wijn met de fijngesneden wortel, de ui en het bouquet garni.
  3. Snijd de volgende dag de gepelde teentjes knoflook doormidden. Doe de spekblokjes, de knoflook en de boter in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 4 minuten/snelheid 1A/100°C. Voeg het gemarineerde vlees toe en stel het EXPERT-programma in op 8 minuten/snelheid 1A/100°C.
  4. Doe nu ook de gemarineerde wortels, uien, het bouquet garni, de Maïzena® en de tomatenpuree erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en giet de kalfsbouillon en de marinade eroverheen. De vloeistof moet het vlees bedekken. Stel het EXPERT-programma in op 2 uur/snelheid 1A/95°C. Neem de dop van de deksel en schakel vervolgens het programma nog eens 45 minuten in zodat de saus wat indikt. Proef het vlees en verleng de kooktijd zo nodig.

Bekijk de video van het recept

Magimix Cook Expert recepten

Bananenbrood door Bart van Berkel

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels melk

Voorbereiding
15 minuten

Kooktijd
1 uur en 5 minuten

Programma

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Prak de bananen met een vork fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in de rvs-kom. Schakel het programma DEEG/TAART in. Spatel het deeg tussentijds zo nodig van de wand van de kom.
  3. Vet een kleine cakevorm in met boter en bestuif deze met een beetje bloem. Giet het deeg in de vorm.
  4. Bak het banana bread 1 uur in de oven.
  5. Laat de cake uit de vorm op een taartrooster afkoelen. Serveer het banana bread als het afgekoeld is met een bolletjes vanille- of karamelijs.

Bekijk de video van het recept

Magimix Cook Expert recepten

Vichyssoise door Bart van Berkel

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gram aardappelen, bijv. Bintjes
  • + 1 aardappel voor de garnering
  • 300 gram prei
  • 800 ml water
  • 200 ml melk
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 50 gram gezouten boter
  • plus 1 klontje
  • 50 ml slagroom
  • ½ bosje bieslook
  • versgeperst citroensap
  • zout en versgemalen peper

Voorbereiding
10 minuten

Kooktijd
30 minuten

Programma

  1.  Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Zet de rvs-kom op de machine en doe de aardappelblokjes in de kom. Neem de buitenste bladen van de preien en was de prei grondig met koud water. Snijd de prei vervolgens in ringen en doe ze in de kom bij de aardappels. Voeg het water, de melk, de kippenbouillontabletten en de in stukjes gesneden boter toe. Selecteer het programma ROMIGE SOEP.
  2. Schil ondertussen de resterende aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Bak de blokjes met een klontje gezouten boter in 10 à 15 minuten goudbruin in een koekenpan.
  3. Druk 1 minuut vóór het einde van het programma op Stop, voeg de slagroom toe en schakel het programma weer in. Breng de soep op smaak met versgeperst citroensap, en zout en peper naar smaak.
  4. Giet de Vichyssoise in kommen of diepe borden. Was de bieslook en snijd deze fijn. Garneer de soep met de bruin gebakken aardappelblokjes en de fijngesneden bieslook.

Bekijk de video van het recept

Magimix Cook Expert recepten

Kipcurry door Adrian Richardson

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • ½ kippenbouillontablet
  • in poedervorm (naar keuze)
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ bosje Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras

Voorbereiding
5 minuten

Kooktijd
25 minuten

Programma

  1. Pel de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de steel in fijne plakjes.
  2. Giet de olijfolie in de rvs-kom en voeg de gepelde en in vieren gesneden ui, de geperste knoflook, de schijfjes citroengras en de kleingesneden, van zaden ontdane peper toe. Stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen) om alles te mengen. Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom. Voeg de kokosmelk, de halve kippenbouillontablet, de koriander en de kerrie toe en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 3/100°C.
  3. Voeg ten slotte de in blokjes gesneden kipfilet en de basilicumblaadjes toe en stel het EXPERT-programma weer in op 15 minuten/snelheid 0/100°C. Kijk even of de kip gaar zijn en indien nodig verlengt u het programma met 5 minuten.
  4. Dien de kipcurry op met basmatirijst.

Bekijk de video van het recept  (Engels)

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play
 
Stek Magazine nieuwste editie cover