Stek Woon & Lifestyle Magazine
DSC

Cactus in glazen pot

Cactussen zijn nog helemaal trendy in het interieur. Alles wat groen is eigenlijk. Wel leuk om er af en toe even een twist aan te geven. Zo zetten we laatst een paar hyacinten in een weckpot bijvoorbeeld. Nu de beurt aan de cactus.

cactus in glazen pot

Cactus in glas
Wij kozen voor drie glazen potten van de HEMA maar je kan natuurlijk ook lege jampotten nemen. Een cactus is een heel makkelijke plant in het onderhoud. Je geeft hem één keertje per maand water en de cactus doet het goed. Cactussen zijn er in allerlei formaten en soorten. Bij het tuincentrum bij jou in de buurt vind je vast een aardig assortiment cactussen. Je haalt thuis de cactus heel voorzichtig uit het plastic bakje en zet deze in het dekseltje van de glazen pot. Draag eventueel tuinhandschoenen want cactussen kunnen gemeen prikken!

glazen pot met cactus

Glazen pot omgekeerd
Wij hebben het dekseltje aan de zijkanten voorzien van een paar gaatjes voor de nodige lucht. Uiteraard kun je ook kiezen voor vetplantjes. Zet het glazen potje voorzichtig over de cactus op het dekseltje en draai losjes aan. Klaar is je ‘op z’n kop cactus’.

 

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.